Rudel Obreja schimba arestul preventiv cu cel la domiciliu

Tribunalul Bucuresti au respins, miercuri, propunerea DNA de prelungire a arestului preventiv pentru Rudel Obreja. Astfel,  fostul presedinte al FR Box va astepta acasa, in arest la domiciliu, judecarea recursului depus de procurori anticoruptie in dosarul de trafic de influenta in care este acuzat.

Dupa o perioada de 30 de zile de arest preventiv, Rudel Obreja s-a intors, miercuri seara, acasa. Pe durata urmatoarelor 30 de zile, acesta va sta inchis in casa, pazit de politisti, in asteptarea procesului.

Decizia a fost luat de judecatorii de la Tribunalul Bucuresti, care au respins propunerea DNA de prelungire a arestului preventiv al lui Rudel Obreja. Sedinta a avut loc marti dimineata, insa solutia s-a dat miercuri dupa-amiaza. Obreja s-a intors acasa potrivit noului Cod de procedura penala, care stipuleaza ca inculpatul poate astepta judecarea recursului la domiciliu.

Citeste si: JUDECATORUL LA CARE AR FI PUTUT SA APELEZE RUDEL OBREJA ESTE CORINA JIJIIE, PRESEDINTA SECTIEI PENALE DE LA ICCJ!

“Procurorii au avut o misiune grea. Ca să fie acceptata prelungirea arestului preventiv ei trebuie sa prezinte la dosar un element de noutate, de greutate fata de prima masura, iar in acest caz denuntatorul se afla deja incarcerat”, a declarat o sursa DNA, citata de Gazeta Sporturilor.

Atat timp cat se afla in arest la domicilu, Obreja nu are voie sa paraseasca imobilul unde locuieste fara incuviintarea procurorului care efectueaza urmarirea penala. Fostul sef al FR Box a fost arestat pe 4 februarie, fiind acuzat de trafic de influenta. El i-ar fi cerut un milion de euro lui Sorin Ovidiu Vant, pretinzand ca poate influenta judecatorii de la Inalta Curte pentru a-l scapa de sentinta cu inchisoare. 

Sursa foto: gsp.ro