Rugby. Coronavirusul modifică, deocamdată, temporar regulamentul de joc

Federaţia internaţională de rugby a propus interzicerea temporară a grămezilor ordonate, în cadrul unei vaste remanieri a legilor sportului cu balonul oval, în contextul pandemiei de coronavirus, scrie The Telegraph.

Totodată, placajele din faţă, mobilizările în grup ale echipei şi scuipatul vor fi interzise, iar jucătorii vor fi obligaţi să îşi schimbe tricourile şi căştile la pauză, pentru reducerea riscurilor de transmitere și infectare. Grămezile constituie, în opinia experţilor medicali, riscul cel mai ridicat, pentru că ele reprezintă 50% din timpul de expunere puternică în timpul unui meci.

Raportul făcut de staff-ul medical al World Rugby recomandă jucătorilor să-şi spele mâinile şi faţa cu săpun timp de 20 de secunde, înaintea fluierului de start şi la pauză, iar mingile utilizate în timpul jocului vor fi schimbate, spălate și dezinfectate frecvent.

Aceste recomandări vor fi analizate de Comitetul Executiv al World Rugby, care se va reuni în cursul acestei săptămâni şi va stabili directivele legii temporare. Ele vor fi ulterior adoptate de fiecare naţiune în funcţie de gradul de infectare cu noul coronavirus, subliniază The Telegraph.

Sursa foto: sport