RuralFest, in centrul Bucurestiului

Bucurestenii sunt invitati duminica sa descopere satul romanesc manifestarea RuralFest, care va avea loc intre orele 9.30 si 19.00 pe soseaua Kiseleff, intre Piata Victoriei si str. Arh. Ion Mincu, si care este organizata de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania impreuna cu autoritatile romane.

La RuralFest isi dau intalnire peste 150 de producatori, mestesugari, artizani si alti iubitori ai satului romanesc. Evenimentul isi propune sa redescopere satul romanesc, din Moldova si Transilvania, pana in Oltenia, Dobrogea si Muntenia, cu gustul, traditiile si povestile fiecarei regiuni.

RuralFest include atractii pentru toate varstele: o miniferma de animale, ateliere de mestesuguri traditionale, expozitii cu vanzare, demonstratii de gatit, o parada a costumelor populare, dansuri folclorice, jocuri si concursuri cu premii. Sarbatoarea se va incheia in ritmuri de hora pe muzica de taraf.

Citeste si: Veta Biris, Adrian Stanca si Mircea Cartisorean va asteapta la Festivalul Branzei si al Tuicii de la Rasinari, in acest weekend

“RuralFest este felul nostru de a multumi celor care au grija de satul romanesc, produc hrana sanatoasa si pastreaza vii traditiile din stramosi, imbinand competitivitatea economica si responsabilitatea ecologica”, a declarat Angela Filote, seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.

Evenimentul face parte din campania de comunicare a Comisiei Europene „Politica Agricola Comuna – Pentru radacini mai puternice”, campanie desfasurata in toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene.

Citeste si: Guvernul vrea sa cumpere sculptura “CUMINTENIA PAMANTULUI” de CONSTANTIN BRANCUSI

La manifestare va participa si comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala DACIAN CIOLOS. Acesta va deschide evenimentul, iar de la ora 15.00, in cortul Comisiei Europene, va purta un dialog cu fermierii si producatorii interesati de reforma politicii agricole comune.

Sursa foto: ziarulunirea.ro