RUSALII: Aproximativ 150.000 de persoane au participat la PELERINAJUL de la Sumuleu

Aproximativ 150.000 de credinciosi din toata lumea, printre care s-a aflat si presedintele Ungariei, Ader Janos, au participat, sambata, la marele PELERINAJ de RUSALIILE CATOLICE de la Sumuleu Ciuc, considerat a fi cel mai mare de acest fel din Europa Centrala si de Est.

Inca de la primele ore ale diminetii, grupurile de pelerini s-au indreptat catre altarul situat pe muntele Sumuleul Mic, la marginea municipiului Miercurea Ciuc, acolo unde s-a oficiat Sfanta Liturghie. Oamenii au purtat in maini steaguri religioase, au spus rugaciuni si au intonat imnuri inchinate Sfintei Fecioare Maria, aflata in centrul acestui PELERINAJ.

Citeste si: RUSALII 2014. TRADITII SI OBICEIURI DE POGORAREA SFANTULUI DUH

Credinciosii au venit la PELERINAJ din toata tara, din Ungaria sau alte tari europene, dar si din Canada, SUA sau Australia.

La fel ca in anii precedenti, slujba religioasa a inceput dupa ce la altarul in aer liber a ajuns “Laborumul”, steagul sfant al Sumuleului, adus din catedrala franciscana, care a fost purtat de cei mai merituosi elevi ai Liceului Teologic Romano-Catolic ”Segítő Mária” din Miercurea Ciuc.

Sfanta Liturghie a fost oficiata de arhiepiscopul catolic de Alba Iulia, IPS dr Jakubinyi Gyorgy, iar singurul invitat va fi oratorul PELERINAJULUI, preotul decan de Mures si Tarnave, Olah Denes.

Citeste si: RUSALII: PESTE 150.000 DE PERSOANE SUNT ASTEPTATE LA PELERINAJUL DE LA SUMULEU

La eveniment a participat pentru a doua oara consecutiv si presedintele Ungariei, Ader Janos, alaturi de sotia sa, dar si alti oameni politici de la Budapesta.

PELERINAJUL DE RUSALII de la Sumuleu Ciuc se organizeaza in acest an pentru a 447-a oara.

Sursa foto: libertatea.ro