Rusia a dezvaluit identitatea unui fost spion rus care dadea informatii despre serviciile secrete americane, britanice si estone

Serviciul Federal rus de Securitate, fostul KGB, a dezvaluit identitatea unui fost spion rus care a lucrat timp de 20 de ani in Estonia si a dat informatii despre serviciile secrete americane, estone si britanice. Este vorba despre agentul Uno Puusepp, care a activat in cadrul serviciului de securitate din Estonia KaPo.

Uno Puusepp a dat Moscovei informatii, in special, despre proiectele agentiei americane de informatii NSA. Fostul spion rus a declarat ca Agentia Centrala de Informatii din Statele Unite, CIA, controleaza activitatea KaPo si recruteaza cetateni rusi, care sunt “santajati daca refuza sa colaboreze”.

“in decursul celor 20 de ani, Serviciul Federal rus de Securitate a reusit sa impiedice interceptarea comunicatiilor Ambasadei ruse de la Tallinn de catre serviciile americane si a retinut mai multi agenti straini”, a spus fostul spion, potrivit Mediafax.

Uno Puusepp a spus ca, in tot acest timp, munca sa a fost tinuta secreta. “M-am obisnuit cu riscul permanent. Nici familia nu stia cu ce ma ocupam”, a adaugat fostul agent rus.

El a fost membru al KGB in anii 1970, iar dupa destramarea Uniunii Sovietice a devenit angajat al serviciului eston de securitate. in urma cu trei ani, el si-a prezentat demisia din functia pe care o detinea la KaPo si s-a stabilit la Moscova.

La randul sau, serviciului de securitate din Estonia a anuntat ca a lansat o ancheta in legatura cu informatiile privind agentul FSB.