RUSIA a efectuat un TEST de RACHETA BALISTICA intercontinentala

RUSIA a efectuat un nou tir de incercare cu o RACHETA BALISTICA intercontinentala (ICBM), in plina escaladare a tensiunilor din Ucraina, dar a informat SUA, in conformitate cu acordurile de dezarmare in vigoare.

“Pot confirma ca rusii au efectuat ieri un tir de incercare cu un ICBM”, a declarat colonelul Steven Warren, un purtator de cuvant al Pentagonului. “Lansarea a fost notificata in avans”, conform cu dispozitiile tratatului START de dezarmare nucleara, incheiat in 2010 intre Washington si Moscova, potrivit acestui purtator cuvant, care a precizat ca este vorba de un test de “rutina”.”Statele Unite si Rusia isi testeaza regulat ICBM si SLBM” (rachete strategice lansate de pe submarine), a explicat el.

Citeste si: OLEKSANDR TURCINOV: Rusia are “PROIECTE BRUTALE” pentru DESTABILIZAREA sud-estului UCRAINEI

Astfel, in ciuda tensiunilor americano-ruse generate de actiunile Rusiei in Crimeea si de impunerea de sanctiuni de catre Washington, cele doua tari continua sa coopereze in anumite domenii militari si spatiale, noteaza hotnews.ro. Astfel, Rusia permite in continuare trecerea convoaielor logistice americane pe teritoriul sau, pentru aprovizionarea fortelor americane din Afganistan, spre exemplu.