RUSIA, RAIDURI AERIENE IN SIRIA. Cel putin 36 de MORTI in urma atacurilor. UPDATE

RUSIA a inceput sa execute LOVITURI AERIENE IN SIRIA in apropiere de HOMS, a declarat miercuri un oficial american pentru Reuters, adaugand ca Moscova a anuntat Washingtonul cu o ora inainte de inceperea operatiunii.

UPDATE 21:21: Cel putin 36 de persoane au murit in urma raidurilor aeriene efectuate miercuri de aviatia militara rusa in Siria, sustine Coalitia Nationala Siriana, o grupare a opozitiei. Statele Unite au exprimat preocupare privind bombardamentele, avertizand ca interventia rusa nu va contribui la solutionarea conflictului.

“Rusia devine singura tara care efectueaza operatiuni la solicitarea Administratiei legitime din Siria”, a replicat Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Presedintiei Rusiei.

Cel putin 36 de persoane au murit in urma raidurilor aeriene efectuate miercuri de aviatia militara rusa in Siria, sustine Coalitia Nationala Siriana, o grupare a opozitiei. Informatia nu a putut fi confirmata din surse independente.

“Toate obiectivele atacate miercuri de fortele aeriene ruse au fost civile”, a declarat Khaled Khodja, liderul Coalitiei Nationale Siriene, informeaza site-ul cotidianului Le Figaro.

“In zonele vizate de aviatia militara rusa nu sunt militanti ai grupurilor teroriste Stat Islamic, Frontul al-Nusra sau Al-Qaida”, sustine Khodja.

 Stire initiala

Informatia este confirmata si de AFP, care citeaza un responsabil american. Oficialul citat de Reuters, care a facut aceasta declaratie sub protectia anonimatului, a spus ca informatia privind loviturile aeriene ale Rusiei in Siria este preliminara si a refuzat sa furnizeze detalii privind numarul loviturilor aeriene si avioanele utilizate.

CITESTE SI: RUSIA A SOMAT SUA SA PARASEASCA SPATIUL AERIAN AL SIRIEI

Comandamentul central al armatei americane nu a raspuns solicitarii agentiei britanice de stiri de a comenta informatia. SUA se afla in fruntea unei coalitii internationale care lanseaza lovituri aeriene asupra pozitiilor gruparii Statul Islamic in Siria si Irak.

Sursa foto: nationalpost