RUSIA a lansat aproximativ 700 de LOVITURI AERIENE in SIRIA

FORTELE AERIENE ALE RUSIEI au anuntat luni ca au lansat 700 de LOVITURI IN SIRIA de la inceputul campaniei de bombardamente, in urma cu trei saptamani, relateaza DPA, citat de Agerpres.

De duminica, avioanele rusesti au lansat 49 de lovituri aeriene in provinciile Alep, Damasc, Idlib, Latakia si Hama, distrugand posturi de comanda, buncare si forte de artilerie, a anuntat agentia de presa RIA Novosti.

Guvernul sirian, care lupta impotriva fortelor rebele din 2011, este unul dintre cei mai apropiati aliati ai Rusiei din Orientul Mijlociu. Unele dintre gruparile rebele sunt afiliate unor organizatii teroriste ca AL-QAIDA si STATUL ISLAMIC, in timp ce altele sunt sustinute de aliatii occidentali, SUA sau ARABIA SAUDITA.

CITESTE SI: PENTAGONUL ANUNTA CA L-A UCIS PE LIDERUL GRUPARII KHORASAN IN CURSUL UNUI RAID AERIAN IN SIRIA

Conflictul a inceput in timp ce protestele impotriva guvernului sirian au degenerat in violente, regimul sirian fiind acuzat de folosirea fortei impotriva opozitiei. Peste jumatate din populatia Siriei inainte de razboi, 22,4 milioane de locuitori, a fost stramutata sau a fugit peste granita si un sfert de milion de locuitori au fost ucisi, potrivit estimarilor ONU.

Sursa foto: telegraph