RUSIA a organizat cele mai ample EXERCITII MILITARE din perioada post-sovietica. VIDEO

Federatia Rusa a organizat in aceasta saptamana cele mai complexe exercitii militare din perioada post-sovietica, informeaza Russia Today. Evenimentul militar, denumit Vostok-2014, a fost organizat in peninsula Kamceatka.

La exercitiul militar Vostok-2014 au participat 100.000 de trupe, 1500 de tancuri, 120 de aparate de zbor si peste 70 de nave. Potrivit Russia Today aceasta sunt cele mai mari exercitii militari post sovietice. 

CITESTE SI: EXERCITIU MILITAR POLONIA: Participa 12.500 de soldati din noua tari NATO 

Exercitiile militare s-au desfasurat in contextul in care marti, avioane militare din Statele Unite, Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Iordania, Bahrain si Qatar au efectuat raiduri aeriene in Siria, vizand pozitii ale grupului terorist sunnit Stat Islamic si ale unei celule Al-Qaida, Khorasan.

Exercitiile din peninsula Kamceatka au fost monitorizate de observatori militari din peste 30 de tari. Conform sursei citate la Vostok-2014 a participat intreaga flota ruseasca din Pacific.

CITESTE SI: Rusia, deranjata de actiunile din Marea Neagra. Analizam masuri de contracarare a posibilelor amenintari 

Cu toate ca exercitiile sunt considerate un succes de autoritatile ruse, in timpul operatiunilor militare 3 soldati rusi si-au pierdut viata pe cand incercau sa salveze colegi prinsi intr-un vehicul care se scufunda. Ministerul Apararii a deschis o ancheta in acest caz si ia in considerare decorarea celor trei soldati decedati. 

Sursa foto si video: youtube.com