Rusia a redus livrarile de gaz catre Romania cu 13%

Rusia a redus din nou gazul spre Romania. Livrarile de gaze de la Gazprom au scazut cu 13% fata de nivelul stabilit. Ministrul Energiei, Razvan Nicolescu, a afirmat in mai multe randuri ca Romania are suficiente stocuri de gaze pentru perioada de iarna si ca oprirea importurilor nu va avea efecte asupra consumatorilor. 

Amintim ca presedintele companiei Gazprom, Alexei Miller, a explicat, in exclusivitate pentru Mondo News, care a fost motivul reducerii livrarilor de gaze catre Romania. Alexei Miller ne-a declarat ca micsorarea livrarilor de gaze a vizat doar volumele suplimentare si a explicat ca dupa finalizarea pomparii cantitatilor necesare de gaze in depozitele subterane, cererile consumatorilor europeni, inclusiv din Romania, vor fi satisfacute la capacitate integrala.

“Era vorba despre asa numitele volume suplimentare. Si fara indoiala, dupa finalizarea pomparii cantitatilor necesare de gaze in DSG-urile noastre (depozite subterane de gaze – n.r.), vom putea satisface in continuare cererile consumatorilor europeni”, a explicat Alexei Miller, pentru Mondo News. VEZI AICI DECLARATIA PRESEDINTELUI GAZPROM, PENTRU MONDO NEWS

Pentru perioada urmatoare, compania Gazprom a anuntat ca va creste pomparea de gaze in depozitele subterane, iar dupa umplerea lor, Gazprom va putea satisface si cererea suplimentara de gaze a consumatorilor europeni.

Mondo News iti recomanda si: SCUMPIREA GAZELOR a fost AMANATA de GUVERN pana in iunie 2021

Anual, Romania consuma circa 12,5 miliarde metri cubi de gaze naturale si produce aproximativ 11 miliarde metri cubi. Diferenta este importata din Rusia, prin firme intermediare. 

Ministrul pentru Energie a anuntat, recent, ca majorarea pretului la gaze pentru consumatorii casnici, care trebuia aplicata din octombrie, a fost amanata de Guvern, printr-o hotarare care prevede si renegocierea calendarului de eliminare a preturilor reglementate, in sensul extinderii perioadei pana la 30 iunie 2021 pentru acesti consumatori.