RUSIA a trimis SIRIEI 100.000 de tone de GRAU sub forma de AJUTOR UMANITAR

Ministrul rus al Agriculturii, Alexander Tkachev, a declarat, marti, ca RUSIA A FURNIZAT SIRIEI o cantitate de aproximativ 100.000 DE TONE DE GRAU sub forma de AJUTOR UMANITAR, informeaza agentia RIA Novosti, preluata de Reuters.

‘Pot sa confirm faptul ca Rusia a trimis Siriei 100.000 de tone de grau’, a declarat Tkachev, confirmand informatiile publicate anterior de Reuters, care a citat surse oficiale.
Potrivit surselor citate de Reuters, graul rusesc a ajuns deja in Siria.

In conditiile in care RAZBOIUL CIVIL DIN SIRIA a intrat in cel de-al cincilea an, fermierii sirieni au vandut mai putin grau statului decat anul trecut, in pofida unei recolte mai bune si a unor preturi mai mari oferite de stat. Aceasta situatie a dus la cresterea necesarului de grau importat, insa acest lucru este complicat de sanctiunile occidentale.

CITESTE SI: LAVROV: RUSIA ESTE DISPUSA SA SUSTINA AERIAN OPOZITIA SIRIANA CARE LUPTA CU STATUL ISLAMIC

Graul si alte produse alimentare nu sunt incluse pe lista sanctiunilor comerciale impuse de Occident regimului de la Damasc, insa traderii spun ca finantarea vanzarilor de cereale catre Siria este ingreunata de sanctiunile bancare. Autoritatea de stat care se ocupa de achizitiile de cereale in Siria a cumparat 200.000 de tone de grau de la o companie siriana, la o licitatie organizata in data de 27 octombrie, dar anterior a fost nevoita sa anuleze o licitatie pentru alte 150.000 de tone.

In iulie, Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) estima ca Guvernul de la Damasc va incerca sa cumpere in acest an 600.000 de tone de grau de pe piata internationala, la care se vor adauga alte 200.000 de tone ce ar urma sa fie importate de companiile private.

Sursa foto: Cotidianul