RUSIA acuza NATO de crearea unei NOI “CORTINE DE FIER” in Europa

RUSIA a acuzat marti NATO, prin reprezentantul sau permanent pe langa Alianta Nord-Atlantica Aleksandr GRUSKO, ca se foloseste de CRIZA DIN UCRAINA pentru crearea in Europa a unei NOI ”CORTINE DE FIER”.

”Organizatia in sine, creata in anii Razboiului Rece pentru anumite scopuri, inainte de toate pentru asa-numita descurajare a Uniunii Sovietice, se simte foarte neconfortabil in conditiile ABSENTEI UNUI ADVERSAR. Criza din Ucraina a fost folosita pentru ca NATO sa revina la inceputurile sale”, a afirmat diplomatul rus, citat de agentia TASS.

CITESTE SI: PUTIN aproba extinderea activitatilor navale ruse in Marea Neagra, in Marea Baltica si in Marea Mediterana

El a adaugat ca, sub lozinca asa-ziselor ”amenintari din Est”, Washingtonul ”scoate de la aliati sume suplimentare in SCOPURI MILITARE. ”De fapt, NATO creeaza o noua cortina de fier in Europa”, a concluzionat Aleksandr Grusko.

De amintit ca in noua sa ”DOCTRINA MARITIMA”, facuta publica la sfarsitul saptamanii trecute, Rusia califica ca ”inadmisibile proiectele de deplasare a infrastructurilor militare ale Aliantei catre FRONTIERELE RUSIEI”. Intarirea pozitiilor strategice ale fortelor maritime ruse in Marea Neagra, precum si mentinerea unei prezente in Atlantic si in Mediterana figureaza printre principalele orientari ale acestei noi ”doctrine maritime” a Rusiei.