RUSIA acuza UCRAINA de comiterea de CRIME IMPOTRIVA PROPRIULUI POPOR

RUSIA acuza administratia de la KIEV de faptul ca ar comite “CRIME IMPOTRIVA PROPRIULUI POPOR”.

Autoritatile ucrainene comit “CRIME IMPOTRIVA PROPRIULUI POPOR” la Lugansk, acuza Ministerul rus al Afacerilor Externe. “Astazi, 2 iunie, autoritatile de la Kiev au comis noi CRIME IMPOTRIVA PROPRIULUI POPOR”, denunta diplomatia rusa, indemnand inca o data Occidentul sa utilizeze influenta pentru a evita ca Ucraina sa ajunga intr-o situatie de “catastrofa nationala”.

 Citeste si: Moscova a amanat ULTIMATUMUL dat Ucrainei dupa efectuarea platii primei transe a datoriei pentru gazele naturale

Cinci insurgenti prorusi au fost ucisi intr-un atac pe care l-au lansat asupra unei unitati a Politiei de frontiera ucrainene din orasul Lugansk, anunta autoritatile ucrainene.

 Citeste si: SERGHEI LAVROV: Moscova solicita ONU crearea unor “culoare umanitare” in estul Ucrainei

Atacul a fost lansat in cursul noptii de duminica spre luni, iar schimburile de focuri continuau luni dupa-amiaza. Bilantul preliminar al confruntarilor este de cinci morti, in randul separatistilor, si sapte raniti in randul serviciilor de securitate ucrainene, scrie Mediafax. Insurgentii au atacat unitatea militara cu rachete, obuze de mortiera si arme automate.