RUSIA: ALERTA cu BOMBA in cladirea ADMINISTRATIEI din MOSCOVA

O AMENINTARE cu BOMBA asupra cladirii administratiei presedintelui rus din centrul MOSCOVEI a pus autoritatile in alerta. Amenintarea a fost facuta printr-un apel telefonic, insa s-a dovedit a fi falsa. In acelasi timp, mai multe centre comerciale au fost evacuate, tot in urma unor AMENINTARI cu BOMBA.

Deviatov a confirmat AMENINTAREA cu BOMBA printr-un apel anonim joi. „Au fost luate preventiv masuri standard in aceste situatii, evacuarea functionarilor nu a avut loc”, a subliniat reprezentantul FSO, adaugand ca „nu a fost gasit niciun dispozitiv exploziv”. In acelasi timp, politia a evacuat joi seara mai multe mall-uri din MOSCOVA dupa o serie de AMENINTARI anonime cu BOMBA prin telefon.

Magazinul GUM, un obiectiv turistic major situat in Piata Rosie, a fost evacuat, iar experti in dezamorsarea bombelor si caini dresati au fost chemati la fata locului. In total, peste 10.000 de persoane au fost evacuate din diferite centre comerciale ale capitalei ruse.

AMENINTARI cu BOMBA au vizat de asemenea noua centre comerciale Auchan, a afirmat o sursa din serviciile de urgenta pentru TASS. Utilizatorii de social media au postat de asemenea fotografii cu evacuarea huburilor comerciale Mega Belaia Dacea si Mega Khimki.

Martori oculari au declarat agentiilor de presa ca Gagarinski mall, un centru comercial major situat in sud-vestul capitalei ruse, si mallul Plaza Kuntevo din vestul Moscovei au fost de asemenea evacuate. Nu au fost facute inca declaratii oficiale in legatura cu aceasta problema.

Serviciile speciale si politia verificau de asemenea informatii in legatura cu o amenintare cu bomba in cladirea Administratiei Prezidentiale a Rusiei situata pe strada Ilinka din centrul Moscovei, a declarat o sursa din politie.

Sursa foto: ria