Rusia amenință Republica Moldova: ”Vă aşteaptă o baie de sânge dacă încercați asta!”

Vladimir Jirinovski (foto), deputatul ultranaționalist din Duma de Stat a Rusiei, a lansat o amenințare gravă la adresa Republicii Moldova. Jirinovski, recunoscut pentru derapajele sale verbale, a avertizat țara vecină cu o ”baie de sânge” dacă autoritățile de la Chișinău vor încerca îndepărtarea trupelor armate rusești din Transnistria.

Reacția tranșantă a lui Vladimir Jirinovski vine la câteva zile după ce Maia Sandu, noul președinte ales al Republicii Moldova, a cerut retragerea trupelor armate rusești din Transnistria precum și eliberarea depozitului de muniții de la Cobasna.

“Dacă va exista o încercare privind retragerea contingentului nostru de menţinere a păcii, noi îl vom dubla sau chiar tripla. Pe seama cui? Aproape toată lumea are acolo paşapoarte ruseşti. Există 250.000 de cetăţeni ruşi (în Transnistria). Conform Constituţiei, noi ar trebui să-i protejăm, dar ei nu ne-o cer. Pentru că au destule arme acolo”, a declarat Vladimir Jirinovski la postul Rossia-1, citat de presa de la Chişinău.

“Noi eram gata de un potenţial război iar la Cobasna era depozitul nostru principal. Aceste muniţii nu pot fi lichidate şi nici măcar mutate, pentru că în caz de explozie, Europa ar putea fi zguduită de o undă de şoc (…) Noi nu trebuie doar să spunem, ci şi să avertizăm: nu numai că nu ne vom retrage, dar în orice moment vom creşte contingentul forţelor de menţinere a păcii. Dacă fie şi doar un singur soldat (rus) va fi ucis, vă veţi scălda într-o baie de sânge, nu veţi avea timp nici măcar să ajungeţi pe aeroportul din Chişinău, vă vom prinde pe toţi”, a mai spus Jirinovski.

Sursa foto: tass.ru