Rusia anunță exerciții militare de „o anvergură fără precedent“! Exact ca pe vremea URSS

Adjunctul ministrului rus al Apărării, Alexander Formin, a anunțat, miercuri, atașații militari străini acreditați în Rusia că urmează exerciții militare intensive pentru a verifica în cât timp armata este gata de luptă dacă primește ordin de război.

Inspecțiile, comandate de șeful suprem, Vladimir Putin, vor dura până la 25 august și implică verificări ale Armatelor de Centru și de Est, ale Flotei de Nord, Forțelor Aeriene și ale sistemului de transport rachete și transport militar.

Statele membre ale Documentului de la Viena (2011) au fost anunțate prin canale OSCE despre desfășurarea acestor inspecții, ce au loc înaintea exercițiilor militare comune Vostok-2018 la care se va alătura și China în perioada 11-15 septembrie, în regiunea trans-Baikal. 3.200 de soldați și 900 de elemente de luptă, printre care și 30 de elicoptere de atac, din China vor participa la exercițiile din regiunea siberiană Zabaikalsk.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a numit exercițiile „cea mai mare pregătire de acțiune a forțelor armate ruse de la Zapad-81“, referindu-se la exercițiile de război conduse de Uniunea Sovietică în 1981. Acestea vor testa cooperarea militară strategică dintre Rusia și China pentru a răspunde la diferite amenințări pentru „a apăra pacea și stabilitatea în regiune“.

Ministrul rus a precizat că manevrele armate programate în următoarele zile, la care vor participa unităţi şi echipamente militare din China şi Mongolia, vor avea o anvergură fără precedent, atât ca arie de operațiune, cât și ca număr de forțe implicate.

Districtul militar Centru al Federaţiei Ruse include trupele şi structurile militare din Siberia, Ural şi Privoljsk, având comandamentul general la Ekaterinburg. Districtul militar Est acoperă partea orientală a Rusiei, cuprinzând Zabaikalie şi Orientul Îndepărtat, cu statul major la Habarovsk, căruia i se subordonează şi Flota rusă din Pacific.

Sursa foto: ria.ru