RUSIA, avertisment pentru Romania: Ultimele declaratii insultatoare impotriva presedintelui Rusiei sunt inacceptabile

RUSIA, MOSCOVA, LISTA, PERSONALITATI POLITICE, EUROPA, INTERDICTIE, INTRARE, TERITORIUL RUSIEI, MARK RUTTE, RASPUNS, SANCTIUNI EUROPENE, ANEXARE, CRIMEEA, CONFLICT, UCRAINA, PESOANE DEZIRABILE

Ministerul de Externe rus a transmis ca retorica antirusa a Romaniei afecteaza relatiile bilaterale, care nu se pot dezvolta constructiv. Odata cu cresterea retoricii antiruse din partea conducerii de la Bucuresti, ar fi nepotrivit ca cineva sa se astepte ca relatiile dintre cele doua tare sa continue sa se dezvolte constructiv, a spus purtatorul de cuvant al Ministerului, Alexander Lukasevici, joi, transmite Itar Tass.

“Ca la o comanda, conducerea de inalt nivel a Romaniei, inclusiv presedintele, intensifica retorica antirusa. Ultimele declaratii publice insultatoare impotriva presedintelui Rusiei sunt absolut revoltatoare si inacceptabile.

Cred ca este greu sa te astepti ca relatiile bilaterale sa continue sa se dezvolte intr-o maniera constructiva in acelasi spirit si in acelasi ritm”, a declarat Lukasevici.

Citeste si: Rusia se opune aderarii Ucrainei la NATO

Acesta a reamintit felul in care avionul vicepremierului rus Dmitri Rogozin a fost tratat de catre Moldova si felul in care Romania a reactionat la incident.

“Ne-am exprimat protestul nostru cel mai puternic fata de Romania. Reprezentantii autoritatilor romane au incercat sa dea unele explicatii, insa le gasim absolut neconvingatoare. Asemenea incidente nu contribuie la incredere si nu dau niciun motiv sa speram la relatii bune, normale si de buna vecinatate intre tarile noastre”, a mai spus Lukasevici.

Citeste si: Ministrul rus de externe: RAZBOIUL civil din UCRAINA nu mai poate fi evitat 

Anterior, si vicepremierul rus Dmitri Rogozin a spus, saptamana trecuta, ca Rusia va da un raspuns puternic declaratiillor si actiunilor Romaniei, referitor la incidentul cu avionul care transporta o delegatie guvernamentala rusa catre Moldova, prin spatiul aerian al tarii noastre.