RUSIA AVERTIZEAZA: AL TREILEA RAZBOI MONDIAL POATE IZBUCNI ORICAND!

Dupa ce ARABIA SAUDITA si TURCIA au anuntat ca pregatesc o OFENSIVA TERESTRA impotriva SIRIEI, prim-ministrul rus DMITRI MEDVEDEV (foto) afirma ca marile puteri trebuie sa inceapa negocierile pentru a pune capat razboiului din Siria, subliniind faptul ca o ofensiva terestra straina in aceasta tara ar putea duce la izbucnirea unui nou razboi mondial, informeaza Capital.

„Ofensiva terestra face in general ca un razboi sa devina permanent”, a avertizat seful guvernului rus. „Americanii si partenerii nostri arabi trebuie sa se gandeasca bine: vor un razboi permanent?”, a adaugat DMITRI MEDVEDEV. „Toate partile trebuie obligate sa se aseze la masa negocierilor, in loc sa dezlantuie un nou razboi mondial”, a declarat MEDVEDEV.

CITESTE SI: TURCIA SI ARABIA SAUDITA PREGATESC O INVAZIE TERESTRA IN SIRIA PENTRU A PUNE CAPAT STATULUI ISLAMIC

DMITRI MEDVEDEV a mai spus ca SUA si Rusia trebuie sa exercite presiune asupra tuturor partilor implicate in conflict pentru a se ajunge la o incetare a focului. Rusia desfasoara bombardamente aeriene in jurul orasului cheie Alep, in sprijinul ofensivei puternice a trupelor loiale presedintelui sirian BASHAR AL-ASAD impotriva rebelilor. De cealalta parte, fortele aeriene ale SUA si ale altor tari occidentale sunt de asemenea implicate in atacuri aeriene in nordul Siriei impotriva pozitiilor jihadiste.

ARABIA SAUDITA a vorbit recent despre o posibila desfasurare de trupe terestre in Siria, in cadrul coalitiei internationale impotriva gruparii jihadiste STATUL ISLAMIC.

Sursa foto: ria