Rusia avertizeaza: Moscova si-ar putea schimba pozitia in dosarul iranian

Rusia a avertizat, miercuri seara, ca presiunile europene si americane in privinta alipirii Crimeei ar putea influenta pozitia sa in cadrul discutiilor pe tema dosarului nuclear iranian, relateaza AFP, citata de Mediafax.

“Nu ne-am dori sa folosim aceste discutii ca un element intr-un joc de licitare care ar lua in considerare starea de spirit din diverse capitale europene”, a declarat ministrul adjunct de Externe, Serghei Riabkov (foto), citat de agentia Interfax.

“Daca vom fi constransi, vom merge pe calea represaliilor, fiindca valoarea istorica a ceea ce s-a intamplat in ultimele luni si in ultimele zile din punct de vedere a restabilirii dreptatii istorice si a reunificarii Crimeii si Rusiei sunt incomparabile cu ceea ce facem” in dosarul iranian, a spus el.

Citeste si: Anders Fogh Rasmussen: Anexarea Crimeei, “cea mai grava amenintare” de dupa Razboiul Rece!

“In cele din urma, alegerea si decizia le apartin colegilor de la Washington si de la Bruxelles”, a afirmat el. “Solutionarea pozitiva a acestor discutii depinde de ei, inclusiv si faptul de a vedea daca vom urma sau nu calea represaliilor”, a adaugat el.

Riabkov s-a exprimat la Viena, unde se desfasoara in prezent negocierile intre marile puteri si Iran. “Am avut discutii substantiale si utile” miercuri, a oferit asigurari Inaltul Reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, care conduce negocierile Grupului 5+1 (China, Franta, Marea Britanie, Rusia, Statele Unite si Germania).

Sursa foto: presstv.ir