Rusia cere ELIBERAREA a doi JURNALISTI retinuti de Kiev

Rusia a solicitat, sambata, eliberarea a doi JURNALISTI de la postul de televiziune rus Zvezda detinuti de catre serviciile de securitate ucrainene, dupa ce au fost arestati la un punct de control in estul tarii.

“Cerem ca Kievul sa adopte imediat masuri in vederea eliberarii acestor cetateni rusi, fara conditii”, subliniaza, intr-un comunicat, Ministerul rus de Externe.

Ministerul a indemnat totodata autoritatile ucrainene sa “inceteze actiunile ilegale fata de JURNALISTI rusi si sa asigure conditii ca activitatea lor profesionala sa se desfasoare in securitate”.

Citeste si: JURNALISTI RUSI, RETINUTI DE UCRAINENI PENTRU SPIONAJ IN TRANSCARPATIA

Ministrul rus al Apararii Serghei Soigu a ordonat ca “toate masurile juridice”sa fie adoptate pentru asigurarea eliberarii celor doi barbati.

Cei doi JURNALISTI lucrau pentru postul rus Zvezda (Stea), apartinand Ministerului rus al Apararii, care difuzeaza programe patriotice.

Conducerea postului a anuntat ca cei doi au fost incatusati si interogati vineri, la un punct de control, in apropiere de bastionul separatist Slaviansk, dupa care au fost urcati la bordul unui elicopter.

Garda Nationala ucraineana a anuntat sambata ca JURNALISTII erau “suspectati ca au cules informatii” despre punctul de control si ca i-a predat Serviciilor ucrainene de Securitate (SBU).

Citeste si: UCRAINA: FORTELE MILITARE ALE KIEVULUI AU PRELUAT CONTROLUL IN PESTE 20 DE LOCALITATI DIN REGIUNILE LUGANSK SI DONETK

Potrivit Garzii Nationale, cei doi detineau acreditari de presa emise de “republica” autoproclamata de la Donetk.

In mai, doi JURNALISTI rusi de la site-ul Life News au fost arestati in aceeasi regiune si au fost detinuti de catre fortele ucrainene, care-i acuzau ca transporta rachete antiaeriene la bordul vehicului in care se aflau. Cei doi au fost eliberati dupa o saptamana, potrivit Mediafax.

Sursa foto: antena3.ro