Rusia: Cinci morți după ce un tânăr a început sa împuște oamenii care plecau de la biserică

Cinci persoane au murit, iar cel puțin alte cinci au fost rănite după ce un bărbat a început să tragă asupra unor oameni care plecau de la biserică, duminică, în orașul rusesc Kizlyar, din republica Daghestan, republica majoritar musulmană, relatează Reuters.

Mică republică din munții Caucazului se învecinează cu Cecenia, unde Moscova a condus două războaie împotriva separatiștilor și a grupurilor religioase radicale după colapsul sovietic din 1991. Agențiile rusești de știri au declarat că atacul a avut loc în timp ce enoriașii  au sărbătorit Maslenitsa, o sărbătoare creștină care marchează ultima zi înainte de Postul Mare.

Atacantul a fost identificat, este vorba de un tânăr de 22 de ani, din regiune, potrivit agenției de știri TASS, citând comisia de anchetă. El a fost împușcat și ucis de serviciile de securitate care se aflau la datorie în apropiere, a spus TASS, adăugând că o acesta avea asupra lui o pușcă de vânătoare, gloanțe și un cuțit.

Rapoartele inițiale sugerează că toate cele cinci victime au fost femei, iar printre răniți se află și doi membri ai serviciilor de securitate și doi civili, de asemenea femei.

Sursă foto: ria.ru