Rusia DEZMINTE ca avionul PRABUSIT in EGIPT a fost DOBORAT DE STATUL ISLAMIC

Ministerul rus al Transporturilor a calificat drept ‘neveridice’ informatiile ca AVIONUL AIRBUS 321 al unei companii aeriene ruse, ce s-a PRABUSIT sambata dimineata in peninsula egipteana SINAI, a fost TINTA UNUI ATAC TERORIST, transmit agentiile internationale de presa.

”In unele medii de informare au aparut informatii potrivit carora avionul de pasageri rus (…) a fost lovit de o racheta lansata de teroristi. Aceasta informatie NU POATE FI CONSIDERATA VERIDICA”, semnaleaza un comunicat emis de acest minister, care mai precizeaza ca nici AUTORITATILE EGIPTENE nu dispun in acest moment de indicii pentru a lua serios in calcul o asemenea teorie.

Reactia survine dupa ce ramura egipteana a gruparii jihadiste STATUL ISLAMIC, Wilayat Sina, a scris sambata pe Twitter ca este responsabila de PRABUSIREA AVIONULUI, sustinand totodata ca a recurs la acest act pentru a raspunde interventiei militare ruse in Siria.

CITESTE SI: STATUL ISLAMIC REVENDICA DOBORAREA AVIONULUI RUS PRABUSIT IN SINAI

Avionul companiei ruse Metrojet (cunoscuta si sub numele de Kogalamavia) efectua o cursa charter turistica intre statiunea egipteana Sharm el-Sheikh si orasul rus Sankt Petersburg. A decolat la ora locala 05:51, iar contactul radar a fost pierdut 23 de minute mai tarziu, cand avionul se afla la o altitudine de aproape 9.400 de metri. La bord se aflau 217 pasageri (214 rusi si 3 ucraineni) si 7 membri ai echipajului, de asemenea rusi, si nu exista supravietuitori. Conform primelor date, dupa pierderea contactului radar avionul a intrat intr-un picaj abrupt. Anterior, comandantul a transmis turnului de control ca are probleme cu echipamentele de comunicatie.

Intre timp, autoritatea aeronautica rusa a anuntat ca a inceput sa investigheze daca operatorul aerian respecta normele de siguranta, mai ales ca, in urma unui control efectuat anul trecut in luna martie, la compania Metrojet s-au descoperit nereguli, care ulterior au fost remediate. Totusi, respectiva autoritate a insistat ca deocamdata nu exista motive intemeiate sa se considere ca accidentul a fost provocat de o noua incalcare a acestor norme, desi ipoteza unei defectiuni tehnice este privilegiata.

Sursa foto: al