Campionatul mondial de fotbal 2014: RUSIA EXCLUSA? FIFA va lua in calcul aceasta varianta

Campionatul mondial de fotbal 2014. Situatia politica tensionata care s-a creat in momentul in care Federatia Rusa a anexat peninsula Crimeea este foarte probabil sa se resfranga si asupra sportului, in special asupra fotbalului. Astfel, oficialii de la FIFA se gandesc foarte serios sa excluda nationala Rusiei de la turneul final al Campionatului Mondial care va avea loc in aceasta vara in Brazilia, noteaza cotidianul spaniol AS.

Campionatul mondial de fotbal 2014. Dupa ce Statele Unite si Uniunea Europeana au impus o serie de masuri, sanctiuni si restrictii de natura politico-economica Federatiei Ruse si oficialilor ei, iata ca este randul sportivilor rusi sa sufere din cauza deciziilor luate la Kremlin. Excluderea Rusiei de la turneul final al Cupei Mondiale nu ar fi o premiera in fotbalul mondial (n.red. vezi cazul fostei Iugoslavii in 1992, locul plavilor fiind luat atunci de Danemarca, echipa nordica reusind chiar sa castige trofeul).

Nu trebuie omisa nici cererea facuta de Ucraina care solicita forurilor mondiale excluderea Rusiei de la cea mai importanta competitie din lume.

Citeste si: CM Brazilia 2014: Peste 2 milioane de bilete au fost deja vandute 

Campionatul mondial de fotbal 2014. Masura ar fi una total nedreapta deoarece fotbalistii rusi si-au castigat dreptul pe teren de a participa la CM din Brazilia, insa ca intotdeauna sunt mari sanse, din pacate, ca politica sa bata fotbalul. In conditiile in care, FIFA si UEFA vor decide excluderea Rusiei, locul acesteia va fi luat de nationala Israelului, clasata pe locul trei al grupei preliminare din care cele doua selectionate au facut parte.

Sursa foto: fifa.com