Rusia: Explozie la Volgograd, soldata cu cel putin zece morti

Zece persoane au murit in urma unei explozii produse luni dimineata intr-un troleibuz din Volgograd, in sud-vestul Rusiei, unde un atentat sinucigas a provocat moartea a 17 persoane, duminica, au anuntat agentiile ruse, citate de AFP.

Bilantul preliminar a fost confirmat pentru agentiile ruse de purtatorul de cuvant al comitetului de ancheta rus, Vladimir Markin, si de Ministerul de Interne.

O sursa din cadrul comitetului de ancheta din regiunea Volgograd, situata in apropiere de zona instabila a Caucazului rus, a afirmat ca este vorba despre un “atentat”.

Reamintim ca o explozie s-a produs, duminica dimineata, intr-o gara centrala din Rusia. In urma deflagratiei produse pe un peron al garii centrale din Volgograd, 18 persoane au murit si cel putin alte 37 sunt ranite. Potrivit primelor informatii, autoritatile locale iau in calcul un atac terorist.

Autoritatile din Rusia au descoperit faptul ca atentatul terorist a fost dus la capat de o femeie kamikaze care a declansat o incarcatura exploziva pe care o purta asupra sa. La fata locului au sosit mai multe echipaje ale ambulantei.