Rusia: Familia regala olandeza a fost atacata cu rosii la Moscova

Regele Willem-Alexander al Olandei si sotia sa, Regina Maxima, au participat, sambata, la un concert organizat la Moscova, cand au fost atacati cu rosii de catre activisti ai opozitiei rusesti, relateaza The Independent, citat de Ziare.com. Din fericire, niciuna dintre rosii nu a reusit insa sa-si atinga tinta.

Eduard Limonov, liderul Partidului National Bolsevic, a precizat doi dintre membrii formatiunii politice sunt responsabili de incident, acestia fiind ulterior retinuti. Limonov a explicat ca atacul cu rosii a fost pus la cale in semn de protest fata de sinuciderea, in ianuarie 2013, intr-un centru de supraveghere din Olanda, a activistului Alexander Dolmatov.

Dolmatov a fost arestat, in mai 2012, dupa ce a participat la un protest anti-Putin, la Moscova. A fost eliberat dar, la scurt timp, a fost din nou anchetat. Dolmatov a reusit sa fuga in Olanda, unde a cerut azil politic. Cererea i-a fost respinsa, fiind plasat sub supraveghere intr-un centru special. Acolo, rusul s-a sinucis.

Sursa foto: astrolutely.com