Rusia. Internaționalii Pavel Mamaev şi Aleksandr Kokorin au fost condamnaţi la închisoare

Internaționalii ruşi Pavel Mamaev (foto dreapta) şi Aleksandr Kokorin (foto stânga) au fost condamnaţi, miercuri, la peste un an de închisoare pentru vătămare corporală şi huliganism, relatează L’Equipe.

Update: Deciziile nu sunt definitive, dar presa rusă speculează că jucătorii ar putea fi eliberați până la finele anului, fiindcă stau în detenție preventivă din octombrie, iar, potrivit legilor, o zi și jumătate de închisoare în urma unei decizii definitive echivalează cu o zi în arestul preventiv.

Cum recursurile se pot întinde pe mai multe luni, cei doi ar putea scăpa înainte să primească hotărârile finale. Pedeapsa maximă în Rusia pentru astfel de infracțiuni este de 7 ani.

Ministrul Sportului, Pavel Kolobkov, a salutat decizia: “Sper să le servească drept lecție lor, dar și altor sportivi. Cei de top nu au timp liber între antrenamente și competiții să consume alcool”.

Știre inițială

Procurorii ruşi au cerut ca jucătorii să fie condamnaţi la închisoare cu executare, ceea ce s-a şi întâmplat. Miercuri, Mamaev a fost condamnat la 17 luni de închisoare cu executare, iar Kokorin la 18 luni de închisoare.

Citește și: PAVEL MAMAEV ŞI ALEKSANDR KOKORIN PLASAȚI ÎN DETENŢIE PROVIZORIE PENTRU DOUĂ LUNI

Procesul celor doi a început în urmă cu o lună, la Moscova. La 8 octombrie 2018, Aleksandr Kokorin şi Pavel Mamaev au fost reţinuţi, după ce au agresat un funcţionar al Ministerului rus de Comerţ, într-o cafenea din Moscova. Vizibil beţi, cei doi l-au lovit cu un scaun pe Denis Pak şi i-au adresat insulte rasiste funcţionarului care are origini coreene. Câteva minute mai devreme, jucătorii şi cei din anturajul lor l-au bătut pe şoferul unei prezentatoare TV, scrie News.ro.

Citește și: DOI INTERNAȚIONALI RUȘI AU BĂTUT UN POLITICIAN ÎNTR-O CAFENEA DIN MOSCOVA! VIDEO EXPLICIT

Sursa foto: sport