RUSIA, INTERVENTIE DE ULTIMA ORA LA BUCURESTI. IDEOLOGUL LUI PUTIN SI-A TRIMIS SOTIA SA PARTICIPE LA COLOCVIUL JEAN PARVULESCO

Miscarea euroasiatica a presedintelui rus, Vladimir Putin, se reuneste in acest weekend la Bucuresti, intr-o serie de conferinte sustinute de sotia ideologului Kremlinului, Alexandr Dughin, informeaza flux24.ro. Membrii ai Miscarii euroasiatice a filosofului Aleksandr Gelievici Dughin, consilierul presedintelui Dumei de Stat de la Moscova, considerat ideologul Kremlinului, se reunesc sambata si duminica in Capitala, in cadrul unui colocviu Jean Parvulesco.

Potrivit sursei citate, Alekandr Dughin va avea interventii prin skype sambata si duminica in cadrul colocviului, la care va participa si sotia sa, Natalia Melentyieva, care va sustine o conferinta. 

Aleksandr Dugin a fost consilier al Kremlinului, este membru al partidului Rusia Unita, un apropiat al lui Vladimir Putin si consilier al presedintelui Dumei de Stat Serghei Nariskin.

“Un politolog rus si unul dintre cei mai influenti ganditori geopolitici ai Rusiei de astazi. Dughin a creat o teorie geopolitica inedita in care coabiteaza realpolitik-ul pragmatic si mesianismul ortodox. Totodata, filozoful rus este liderul Miscarii Eurasiatice si unul dintre fondatorii Clubului Izborsk, think-tank-ului care uneste si sincronizeaza eforturile ideologilor conservatori din Rusia”, il descria Vocea Rusiei pe Dughin, in vara anului 2013. 

Te-ar putea interesa si: IDEOLOGUL LUI PUTIN: ESTE NECESAR UN “IMPERIU EURASIATIC” DOMINAT DE RUSIA DIN CARE SA FACA PARTE INCLUSIV ROMANIA

Nascut in 1962, fiul unui inalt membru al spionajului militar sovietic, Aleksandr Dughin este un politolog cunoscut pentru teoriile sale despre invierea unui imperius rus care sa reziste intereselor nord-atlantice, simpatizant al multor idei fasciste si apropiat al Kremlinului si armatei ruse, potrivit Wikipedia. Dughin este cunoscut pentru cartea sa “Bazele geopoliticii” si un ideolog vocal al revirimentului imperialist rus prin miscarile politice pe care le-a fondat sau organizat, precum Partidul Bolsevic National, Frontul Bolsevic National sau Partidul Eurasia. 

CINE A FOST JEAN PARVULESCO

Jean Parvulescu (n. 1929, Romania – d. 21 noiembrie 2010, Paris) a fost un scriitor si jurnalist roman cu cetatenie franceza. In Franta a fost cunoscut ca Jean Parvulesco. Refugiat la Paris in 1950 (dupa ce trecuse clandestin frontiera romana in Austria in 1949), Parvulescu frecventeaza seminariile lui Jean Wahl la Sorbonna, si se imprieteneste cu Jean-Luc Godard (care il va folosi ca personaj in filmul „A bout de souffle”),Raymond Abellio, Aurora Cornu, Louis Pauwels, Martin Heidegger, Ezra Pound, Julius Evola, Ava Gardner, Carole Bouquet. Joaca in filmul lui Éric Rohmer „L’ancien et le moderne” (1993). Parvulesco a fost mentorul lui Aleksandr Gelievici Dughin. presedintele Partidului Eurasiatic – miscare ce pledeaza pentru edificarea unui suprastat eurasiatic capabil sa se opuna hegemoniei americane.

Te-ar putea interesa si: DEZVALUIRI despre VIATA PERSONALA a lui VLADIMIR PUTIN!

La colocviul din acest weekend va fi prezent fiul lui Parvulesco, Constantin Parvulesco. Acesta a urmat Scoala de Cadeti din Sorèze, unde a obţinut o specializare militara ca parasutist in trupe de comando, apoi a lucrat ca analist militar la statul major al Primului Corp de Armata din Baden-Baden. A studiat stiintele religioase la Şcoala practica de inalte studii de la Sorbona, Paris si a obtinut un master in comunicare la Ircom, in Angers (Universitatea Catolica) Este scriitor, istoric, reporter special, fotograf si conferentiar. A susţinut cronicile « Arta de a trai » si « Istorie şi Orologii» in mai multe reviste din Franţa, Elveţia şi Luxemburg. A publicat 52 de carti, printre care: Transsiberianul, Orient Express, Cafenele literare, Sumo, Geisha, Samurai si Kamikaze, Messerschmitt, Porsche, Gondolele, Zei şi Trabucuri, Beretta 92, Motociclete ruseşti, Ceasuri militare, Secretul Apararii, Parasutistii, etc. A condus o delegatie a ordinului de Malta in Romania, in timpul revolutiei din 1989. Va fi, de asemenea, prezent Laurent James, un ezoterist francez, organizator al intalnirilor Eurasiatice la Bruxelles.

Te-ar putea interesa si: VESTE NEASTEPTATA! RUSIA E PE PUNCTUL DE A ANEXA O NOUA REGIUNE