RUSIA INTERVINE OFICIAL IN UCRAINA: VA TRIMITE UN CONVOI CU AJUTOARE UMANITARE

Rusia va trimite o MISIUNE UMANITARA in estul Ucrainei, in colaborare cu CRUCEA ROSIE, a anuntat Kremlinul, luni seara. Anuntul vine dupa o conversatie purtata intre presedintele rus VLADIMIR PUTIN  si presedintele Comisiei Europene, JOSE MANUEL BARROSO, potrivit BBC.

Intr-un comunicat oficial al Kremlinului, ce a urmat convorbirii dintre cei doi lideri, se arata ca “partea rusa, in cooperare cu reprezentanti ai Comitetului International al CRUCII ROSII, va trimite un convoi umanitar in UCRAINA”.
Reprezentantii Crucii Rosii nu au oferit inca o pozitie oficiala privind aceasta informatie.

CITESTE SI: JOSE MANUEL BARROSO l-a avertizat pe VLADIMIR PUTIN sa nu intervina in UCRAINA 

Presedintele Comisiei Europene l-a atentionat insa pe Putin sa nu organizeze o actiune militara unilaterala in estul Ucrainei, sub niciun pretext. Anterior, alte tari occidentale, precum si liderul NATO  Anders Fogh Ramussen, si-au exprimat temerile privind o asemenea posibilitate.

Agentia Associated Press noteaza ca Ucraina a transmis ca misiunea umanitara va fi condusa de Crucea Rosie si are acceptul Statelor Unite si al Rusiei, in timp ce Casa Alba  a anuntat ca presedintele Barack Obama a vorbit la telefon cu omologul sau ucrainean Petro Porosenko.

CITESTE SI: SERGHEI LAVROV: Moscova si Kievul au ajuns la un acord pentru o misiune umanitara in Ucraina 

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a tras un semnal de alarma privind “probabilitatea ridicata” a unei interventii militare a Rusiei in estul Ucrainei. Secretarul general al NATO a spus, luni, ca nu a detectat niciun semn privind vreo intentie a Moscovei de a-si retrage miile de trupe aflate in apropierea granitei cu Ucraina.

Sursa foto: bbc.co.uk