Mirel Palada dezinformeaza presa. AVIONUL lui Ponta poate survola spatiul aerian al Rusiei

UPDATE ora 16.47: Purtatorul de cuvant al Guvernului, Mirel Palada, a furnizat o informatie eronata presei. Dupa ce initial a sustinut ca Rusia nu si-a dat acceptul pentru dreptul de survol in spatiul sau aerian pentru aeronava premierului Victor Ponta, in urma cu putin timp aceasta informatie a fost negata. Astfel, avionul cu care Victor Ponta va merge in China va putea survola spatiul aerian al Rusiei.

STIRE INITIALA: Rusia nu a dat acord de survol pentru aeronava care il transporta, sambata, pe premierul Victor Ponta in China. In acest context, va trebui ca delegatia Romaniei sa aleaga o ruta ocolitoare, cel mai probabil pe deasupra Turciei.

Intre timp, situatia de la granita Romaniei cu Ucraina este ingrijoratoare. Ucraina a afirmat deja ca trupele ruse au preluat controlul unor zone din Donetk. Un consilier pe probleme de drepturile omului ai lui Vladimir Putin, Ella Poliakova, a declarat pentru Reuters ca ea considera ca Rusia invadeaza Ucraina. “Cand mase de oameni, la ordinele unor comandanti, aflate pe tancuri, blindate, si folosind armament, pe teritoriul altei tari, trec granita, consider ca asta este o invazie”, a spus consilierul.

De asemenea, reporterii Reuters sustin ca au vazut o coloana de blindate si mai multi soldati langa un sat rusesc la circa 3 km de granita cu Ucraina, insa coloana nu avea niciun marcaj militar. Aceasta se indreapta in est, indepartandu-se de granita.

Reamintim ca Romania a inchis, in lun mai, spatiul aerian pentru DMITRI ROGOZIN, vicepremierul rus aflat pe lista oficialilor moscoviti cu interdictie de a se deplasa in tarile din UE inca din luna martie, intampinand probleme in momentul in care a vrut sa revina in capitala Federatiei Ruse, dupa vizita facuta in Transnistria cu ocazia zilei de 9 mai. Situatia a dat nastere unui adevarat razboi declarativ.

Citeste si: RUSIA, avertisment pentru Romania: Ultimele declaratii insultatoare impotriva presedintelui Rusiei sunt inacceptabile

La scurt timp, DMITRI ROGOZIN a scris, intr-o postare pe Twitter: „Da, domnilor romani, in curand va vom explica cine sunteti si ce credem despre voi”. Aceasta este ultima dintr-un sir mai lung de atacuri la adresa Romaniei.

Totodata, vicepremierul Federatiei Ruse a scris ca autoritatile de la Bucuresti nu i-au permis accesul in spatiul aerian al Romaniei, la cererea Statelor Unite. La scurt timp, pe contul sau de Twitter a aparut o fotografie in care pe fundal se vede aeroportul Domodedovo din Moscova.

Citeste si: ULTIMA ORA: AMENINTARE MILITARA fara precedent la adresa Romaniei