RUSIA: O ofensiva terestra in SIRIA va duce spre un nou RAZBOI MONDIAL

Premierul rus Dmitri Medvedev afirma ca marile puteri trebuie sa se aseze la masa negocierilor pentru a pune capat razboiului din Siria si ca o ofensiva terestra straina in aceasta tara ar putea duce la izbucnirea unui “nou razboi mondial”, relateaza Reuters si AFP, citate de Agerpres.

“Ofensiva terestra face in general ca un razboi sa devina permanent”, a avertizat seful guvernului rus intr-un interviu pentru editia de vineri a cotidianului german Handelsblatt.

“Americanii si partenerii nostri arabi trebuie sa se gandeasca bine: vor un razboi permanent?”, a declarat Medvedev.

“Ar fi imposibil” ca un astfel de razboi sa fie castigat rapid, “in special in lumea araba, unde fiecare lupta cu fiecare”, a mai spus el, conform traducerii in germana a afirmatiilor sale.

CITESTE SI: SIRIA: BILANTUL SOCANT al RAZBOIULUI: 470 de mii de MORTI, 1,9 milioane de RANITI

“Toate partile trebuie obligate sa se aseze la masa negocierilor, in loc sa dezlantuie un nou razboi mondial”, a declarat el.

Medvedev a mai spus ca SUA si Rusia trebuie sa exercite presiune asupra tuturor partilor implicate in conflict pentru a se ajunge la o incetare a focului.

Rusia desfasoara bombardamente aeriene in jurul orasului cheie Alep, in sprijinul ofensivei puternice a trupelor loiale presedintelui sirian Bashar al-Assad impotriva rebelilor. De cealalta parte, fortele aeriene ale SUA si ale altor tari occidentale sunt de asemenea implicate in atacuri aeriene in nordul Siriei impotriva pozitiilor jihadiste.

CITESTE SI: REGIMUL DE LA DAMASC AMENINTA TURCIA SI ARABIA SAUDITA SA NU INTRE IN SIRIA

Arabia Saudita a vorbit recent despre o posibila desfasurare de trupe terestre in Siria, in cadrul coalitiei internationale impotriva gruparii jihadiste Stat Islamic.

 Sursa foto: kasli-gazeta