RUSIA: PARADA GRANDIOASA la MOSCOVA cu ocazia ZILEI VICTORIEI – VIDEO

Peste 10.000 de militari si armamentul lor de utima generatie au marsaluit, marti, in Piata Rosie din Moscova, odata cu marcarea a 72 de ani de la Al Doilea Razboi Mondial. La parada grandioasa a participat si presedintele Vladimir Putin, dar si cel moldovean, Igor Dodon, precum si alti inalti oficiali de la Moscova, informeaza Ziare.com.

Au fost prezentate dispozitive de lupta folosite atat de fortele terestre, cat si de catre cele aeriene, marina, Garda Nationala sau Serviciile federale de securitate. La parada au luat parte si doua unitati formate doar din femei, una dintre acestea participand pentru prima oara la mars.

Printre vehiculele militare aratate multimii s-au numarat sistemul de rachete antiaeriene cu raza scurta de actiune TOR-M2DT, dar si cel sol-aer Pantir-SA. Ambele sisteme au fost create pentru a fi folosite in zona artica, unde Rusia a amplasat in ultimii ani mai multe baze militare.

Mii de oameni au putut vedea si sistemul S-400 Triumf, cel mai avansat sistem antiaerian cu raza lunga de actiune, “care nu are egal in lume”, conform Russia Today. La defilare a fost prezentata, in premiera, si o noua varianta a tancului T-72, T-72B3M, dar si blindate BTR-82A, automitraliere Tigr-M si automotoare Msta-S.

Au putut fi vazute si vechile tancuri T-34, candva numite “cele mai bune din lume” chiar de catre germani. Au fost prezentate, de asemenea, avioane de lupta Suhoi Su-30SM, aratate publicului larg pentru prima oara. Din pacate, conditiile meteo nu au permis, marti, show-ul aerian grandios promis. Iata insa o inregistrare de la repetitiile care au avut loc zilele trecute.

Sursa foto: russia today