RUSIA: Politia PERCHEZITIONEAZA casa opozantului Aleksei Navalnii

Locuinta principalului opozant al Kremlinului, ALEKSEI NAVALNII, este PERCHEZITIONATA de politia rusa, a anuntat, vineri, avocatul sau, informeaza AFP. Tanarul, plasat in arest la domiciliu, este anchetat in mai multe dosare penale.

Anchetatori, politia si Serviciul Federal de Securitate (FSB) au descins la domiciliul lui NAVALNII si al familiei acestuia in jurul orei 04.00 dimineata, a precizat, pe contul sau de Twitter, avocatul Vladimir Kobzev.

Sustinatorii lui NAVALNII, care continua sa administreze blogul sau, au postat o fotografie cu el aflat in sufragerie si inconjurat de barbati imbracati in civil.

Citeste si: LIDERUL SEPARATIST EVGHENI SEVCIUK, CONVINS CA TRANSNISTRIA VA OBTINE INDEPENDENTA

NAVALNII, deja plasat in arest la domiciliu, cu interdictia de a folosi internetul si telefonul, ispasind o pedeapsa de cinci ani inchisoare cu suspendare, a fost acuzat de deturnare de fonduri, in detrimentul firmei franceze de cosmetice Yves Rocher, fiind pasibil de o pedeapsa de pana la 10 ani de inchisoare.

Cu toate acestea, PERCHEZITIA are legatura cu o alta afacere, veche de opt ani, pe vremea cand o societate prezidata de NAVALNII a fost acuzata de frauda in detrimentul partidului de opozitie Uniunea Fortelor de Dreapta, potrivit site-ului sau.

In mai, domiciliile a trei apropiati ai lui ALEKSEI NAVALNII au facut deja obiectul unor PERCHEZITII, acestia fiind suspectati de deturnare de fonduri destinate campaniei electorale a opozantului pentru alegerile municipale din Moscova, in septembrie 2013.

Citeste si: POROSENKO SI PUTIN AU DISCUTAT PE MARGINEA PLANULUI DE PACE DIN UCRAINA

ALEKSEI NAVALNII, avocat de formatie, cu accente nationaliste, opozant feroce al lui Vladimir Putin, a devenit cunoscut dupa ce a denuntat pe internet afaceri de coruptie implicand inalti responsabili rusi. Blogul sau a fost blocat in martie de autoritatile ruse de control a activitatii mass-media, potrivit Agerpres.

Sursa foto: twitter.com