RUSIA propune ONU un ARMISTITIU

ONU

Rusia le-a propus partenerilor din Consiliul de Securitate ONU adoptarea unei rezolutii care ar obliga la instituirea unui ARMISTITIU bilateral in estul Ucrainei si ar conferi un rol mai important OSCE.

Rusia a distribuit un proiect de rezolutie in acest sens, dar, deocamdata, nu a fost solicitata convocarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate ONU.

“Consiliul de Securitate trebuie sa ceara imperativ partilor implicate in conflictul ucrainean sa inceteze ostilitatile. Solicitarea vizeaza si separatistii”, a declarat ambasadorul rus la Natiunile Unite, Vitali Ciurkin.

Citeste si: Mobilizare de forte la granita dintre Ucraina si Rusia in zona Crimeea

“In plus, Consiliul de Securitate trebuie sa exprime preocuparea privind pierderile din ce in ce mai mari de vieti civile si sa invite Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa sa faciliteze depasirea conflictului prin intermediul unei misiuni speciale de monitorizare”, a adaugat diplomatul rus.

Cel putin 30 de militari si politisti ucraineni au fost ucisi vineri intr-un atac insurgent care a vizat un punct vamal situat la frontiera dintre Ucraina si Rusia.

Citeste si: UCRAINA: ATAC AL ARMATEI LA 30 DE KILOMETRI DE DONETK

Presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, a declarat ca autoritatile ucrainene ii vor distruge pe autorii atacului cu rachete comis la un punct vamal din estul tarii.

“Pentru viata fiecarui militar, insurgentii vor plati cu zeci si sute de vieti. Nici macar un singur terorist nu va putea evita responsabilitatea, fiecare va primi ceea ce merita”, a amenintat Porosenko.