VIDEO RUSIA rabufneste impotriva CORUPTIEI! PROTESTE in aproape 100 de ORASE! ALEXEI NAVALNI, liderul opozitiei, RETINUT

Moda protestelor anticoruptie a inceput sa se raspandeasca si in Rusia. Primele proteste au inceput, duminica, in Siberia si in zonele din extrema rasariteana a Rusiei, fiind organizate de unul dintre liderii opozitiei, Alexei Navalni, informeaza Europalibera.org.

UPDATE: Alexei Navalni (foto), liderul opozitiei ruse, a fost retinut de politisti cu putin timp in urma. El a fost ridicat de pe strada, in centrul Moscovei, si urcat intr-o duba a politiei, anunta Reuters. Un martor a relatat ca sute de protestatari au inconjurat duba politiei in care a fost urcat Navalni, incercand sa impiedice arestarea acestuia. Zeci de potestatari din Moscova au impins cateva masini pentru a bloca drumul dubei in care a fost urcat de politisti Alexei Navalni, liderul opozitiei.

Cel putin 130 de protestatari retinuti de politie la Moscova. Un jurnalist AFP a relatat ca politia a folosit gaze lacrimogene in centrul Moscovei, pentru a-i imprastia pe manifestanti.

STIRE INITIALA

La Vladivostok au participat circa o mie de oameni la protestul anticoruptie, iar politia se pare ca a retinut 30 de manifestanti. Protestele urmeaza anchetei publicata de Alexei Navalni pe 2 martie despre averea premierului Dimitri Medvedev si faptul ca foloseste organizatii de caritate si ONG-uri pentru a colecta fonduri de la mari oameni de afaceri si de la banci. Navalni a declarat ca la Moscova spera sa iasa peste 15 mii de oameni pe strazi . Manifestatii de protest sunt planificate in 98 de orase din Federatie, scrie Europalibera.org.

Manifestantiile au inceput in mai multe orase din est, iar la Moscova protestul a inceput la ora 11:00 GMT (12:00, ora Romaniei). Politia moscovita a scos in strada efective importante inca dinaintea inceperii manifestatiei.

Alexei Navalni si-a anuntat anul trecut in decembrie intentia de a candida in alegerile prezidentiale din 2018, impotriva presedintelui Vladimir Putin. S-ar putea insa sa-i fie interzisa participarea daca nu castiga apelul impotriva decizie judecatoresti prin care este condamnat pentru o serie de delicte financiare. Navalni sustine ca acuzatiile sunt motivate politic.

Sursa foto: ria.ru