RUSIA: RAMZAN KADIROV propune introducerea PEDEPSEI CAPITALE pentru TERORISTI

Liderul pro-Kremlin al republicii ruse caucaziene Cecenia, RAMZAN KADIROV, a propus ca in Rusia sa fie introdusa PEDEAPSA CAPITALA pentru TERORISTI. ‘Este absolut necesar ca PEDEAPSA cu MOARTEA sa fie introdusa in RUSIA. Cu cat mai repede ei (TERORISTII) vor pleca din aceasta viata, cu atat mai repede va fi ordine’, a declarat RAMZAN KADIROV pentru postul de televiziune Rossia 24.

‘Nu este corect ca acesti criminali sa fie intretinuti in inchisori, intrucat ei racoleaza oameni si acolo si de aceea ei trebuie lichidati’, a continuat liderul cecen. RAMZAN KADIROV a adaugat ca, in randurile gruparii Statul Islamic (SI) din Siria, sunt si luptatori ceceni, dand insa asigurari ca acestia ‘cu siguranta’ nu se vor intoarce in Cecenia.

CITESTE SI: CECENIA: RAMZAN KADIROV A DAT MANA LIBERA SOLDATILOR SAI SA TRAGA ASUPRA MILITARILOR RUSI

PEDEAPSA cu MOARTEA a fost aplicata in RUSIA pana la mijlocul anilor 90. In prezent, exista un moratoriu privind pedeapsa capitala, desi in mai multe articole din Codul Penal aceasta pedeapsa figureaza inca.

Vicepresedintele Comisiei pentru legislatie constitutionala din Duma de Stat (camera inferioara a parlamentului rus), Vadim Soloviov, a venit recent cu o initiativa privind eliminarea moratoriului asupra PEDEPSEI cu MOARTEA pentru TERORISTI. Potrivit lui Soloviov, legislatia in aceasta privinta trebuie sa fie mai dura, pentru ca teroristii sa stie ce risca pentru crimele lor. In luna mai a acestui an, Duma de Stat a Federatiei Ruse a respins un proiect de lege similar.

Sursa foto: ria