RUSIA recunoaste ca a incalcat SPATIUL AERIAN AL TURCIEI

Ambasada Rusiei la Ankara a recunoscut ca AVIOANE MILITARE RUSE AU INCALCAT SPATIUL AERIAN AL TURCIEI, transmite luni DPA, citat de Agerpres.

”Un astfel de incident a avut loc in realitate. Din ce stiu, explicatii despre aceasta chestiune au fost date atasatului militar de la ambasada Turciei la Moscova”, a spus purtatorul de cuvant al Ambasadei Rusiei la Ankara, Igor Mitiakov, citat de Interfax.

Ministerul de Externe turc a anuntat luni dimineata ca doua avioane de vanatoare F-16 ale fortelor aeriene turce AU INTERCEPTAT SAMBATA UN AVION DE LUPTA RUSESC, care incalcase spatiul aerian al Turciei la frontiera cu Siria in sud-est, obligandu-l sa se retraga.

CITESTE SI: AVERTISMENT DUR TRIMIS RUSIEI DE CATRE PRESEDINTELE TURCIEI

Ambasadorul Rusiei la Ankara a fost convocat de autoritatile turce pentru a i se prezenta un ‘PROTEST FERM’, a subliniat un comunicat al diplomatiei turce. Turcia a cerut Rusiei sa evite repetarea unor astfel de incalcari sau va fi ‘responsabila pentru orice INCIDENT NEDORIT care poate sa apara’. Ministrul de externe turc, Feridun Sinirlioglu, a discutat cu omologul sau rus, Serghei Lavrov, precum si cu principalii parteneri ai Turciei din cadrul NATO, conform aceluiasi comunicat.

Rusia a lansat atacuri aeriene la 30 septembrie in Siria, insa Occidentul acuza Moscova ca vizeaza gruparile de opozitie fata de presedintele sirian Bashar al-Assad, relateaza Reuters. Moscova sustine in schimb ca bombardeaza pozitii ale jihadistilor gruparii Statul Islamic si ale altor grupari extremiste.

Sursa foto: smashinglights