RUSIA respinge afirmatiile lui POROSENKO si reafirma ca nu exista TRUPE RUSE in UCRAINA

Ministerul Apararii de la Moscova a reafirmat joi ca nu exista trupe ruse in Ucraina, respingand astfel afirmatiile anterioare in acest sens ale presedintelui ucrainean Petro Porosenko.

”Niciun fel de trupe regulate ruse nu exista in Ucraina, nemaivorbind de grupuri tactice de lupta’, a declarat purtatorul de cuvant al ministerului mentionat, Igor Konasenkov, potrivit TASS.

Intr-un discurs rostit joi in fata parlamentului de la Kiev (Rada Suprema), presedintele ucrainean Petro Porosenko a afirmat ca, in prezent, in Ucraina se afla peste 9.000 de soldati rusi si ca exista o ‘amenintare colosala’ la adresa tarii sale.

CITESTE SI: POROSENKO AVERTIZEAZA: RUSIA pregateste o INVAZIE MASIVA in estul UCRAINEI

”Trebuie sa continuam sa ne marim cheltuielile pentru armata si sa fim gata atat pentru noi atacuri venite de la dusmanul nostru din Donbas, cat si pentru o invazie masiva de-a lungul intregii noastre granite cu Rusia. Trebuie sa ne pregatim, intr-adevar, pentru o astfel de eventualitate”’, a declarat Porosenko. ”in acest moment exista in Ucraina 14 batalioane tactice care sunt formate din peste 9.000 de militari rusi. Trupele sunt concentrate in vecinatatea granitei si sunt o data si jumatate mai multi decat erau anul trecut”, a adaugat el, potrivit postului Europa Libera.

CITESTE SI: RUSIA exprima preocupare privind confruntarile din UCRAINA, denuntand “provocarile” armatei ucrainene

Declaratiile liderul de la Kiev au survenit pe fondul reizbucnirii luptelor in estul Ucrainei, UE, NATO, SUA si OSCE exprimandu-si ingrijorarea si denuntand cea mai grava incalcare a armistitiului instituit in februarie in urma acordurilor de la Minsk. De miercuri pana joi, cel putin 26 de oameni au murit in estul ucrainean. Consiliul de Securitate al ONU urmeaza sa se intruneasca vineri intr-o reuniune de urgenta pentru a discuta situatia din Ucraina.

Kievul si Occidentul au acuzat in repetate randuri Moscova de sustinerea militara a rebelilor prorusi si de trimiterea de trupe in estul Ucrainei, dar Rusia dezminte de fiecare data orice implicare a sa in conflictul din tara vecina.

Sursa foto www.ampress.ro