RUSIA – ROMANIA 3-34 (3-10) / “Stejarii” s-au calificat la CM 2015

Echipa nationala de rugby a Romaniei a castigat sambata, scor 34-3, partida jucata in deplasare contra Rusiei in Cupa Europeana a Natiunilor si s-a calificat la Cupa Mondiala de rugby din 2015.

Romania a invins astazi, 34-3, 10-3 la pauza, Rusia in Cupa Europeana a Natiunilor la rugby, calificandu-se dupa victoria obtinuta in deplasarea la Cupa Mondiala din 2015, competitie ce va avea loc in Anglia. “Stejarii” au castigat fara probleme, desi rusii au mutat meciul in ultima clipa pe un teren mocirlos. “Tricolorii” au avut emotii doar in startul partidei, atunci cand gazdele au beneficiat de mai multe lovituri de pedeapsa, insa le-au ratat pe majoritatea.La pauza, formatia noastra a condus cu 10-3, insa in partea secunda, pe fondul superioritatii numerice, avantajul s-a marit considerabil.

Citeste si: Romania a castigat, 24-0, partida contra Portugaliei in Cupa Europeana a Natiunilor 

“Stejarii” s-au impus in cele din urma cu 34-3 si nu mai pot pierde locul secund din Cupa Europeana a Natiunilor (CEN), care duce la Cupa Mondiala de la anul.
Romania mai are de disputat trei partide in CEN, urmand sa intalneasca Spania pe 22 februarie si Belgia pe 8 martie, ambele partide urmand sa se joace la Constanta, si Georgia, pe 15 martie, in deplasare.

“A fost un meci greu, dar in cele din urma am castigat. Rusii ne-au sicanat, ca de obicei, incercand sa ne creeze probleme. Insa, cu aceasta victorie suntem cu un pas si jumatate calificati la Cupa Mondiala. Vreau sa batem la Constanta Spania si Belgia, iar apoi sa incercam sa obtinem victoria si in Georgia, in finala grupei”, a declarat la finele partidei din Rusia presdintele Federatiei Romane de Rugby, Alin Petrache.

Sursa foto: gsp.ro