RUSIA s-a adresat CANADEI pentru o SCURGERE DE INFORMATII cu privire la PILOTII RUSI care LUPTA IN SIRIA

RUSIA le-a solicitat autoritatilor canadiene sa inlature de pe un site aflat in jurisdictia lor informatii despre PILOTII RUSI care participa la OPERATIUNEA ANTITERORISTA DIN SIRIA, iar Ottawa a declarat ca “se gandeste” la aceasta, a anuntat seful Departamentului pentru noi provocari si amenintari din cadrul Ministerului de Externe al Rusiei, Ilia Rogacev, informeaza RIA Novosti.

Potrivit diplomatului rus, pe unul dintre site-urile care se afla sub jurisdictia Canadei au fost publicate fotografii si date despre pilotii rusi care participa la operatiunea antiterorista a Rusiei in Siria.

CITESTE SI: TURCIA A PREDAT RUSIEI TRUPUL NEINSUFLETIT AL PILOTULUI UCIS DUPA DOBORAREA AVIONULUI SU-24

‘Ne-am adresat deja autoritatilor canadiene corespunzatoare, ca ele sa inlature aceste informatii. Deocamdata, autoritatile canadiene se gandesc’, a spus Rogacev.

Acesta a subliniat ca Moscova va continua sa insiste asupra scoaterii respectivelor informatii de pe site.

Rusia a initiat pe 30 septembrie raiduri aeriene in Siria, pentru sustinerea regimului Bashar al-Assad. Moscova afirma ca ataca exclusiv pozitii ale unor grupari teroriste, insa opozitia siriana si Occidentul acuza Rusia ca bombardeaza pozitii ale opozitiei anti-Assad.

Sursa foto: airforce-technology