RUSIA santajeaza REPUBLICA MOLDOVA: Denuntati Acordul cu UE, ridicam EMBARGOUL!

Conditia pentru revenirea produselor moldovenesti pe piata din Federatia Rusa este revocarea Acordului de asociere si liber schimb semnat de Republica Moldova cu Uniunea Europeana, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa la Chisinau, Igor Dodon (FOTO), liderul socialistilor moldoveni la intoarcerea dintr-o vizita efectuata la Moscova, in plina campanie electorala pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie, relateaza publicatia Unimedia.md.

Dodon, care a intreprins mai multe vizite in capitala rusa in timpul acestei campanii electorale, a subliniat ca principala conditie pentru reluarea exporturilor de produse moldovenesti in Rusia este anularea acestui acord cu UE.

CITESTE SI: ROGOZIN: Republica Moldova vrea sa stea la coada pentru a intra in clubul select al motanilor grasi 

‘Am fost avertizati de mai multe ori in aceasta privinta si autoritatile moldovene confrma ca au stiut de doi ani despre aceasta conditie’, a spus Dodon, adaugand ca obiectivul partidului sau este ca dupa alegerile din 30 noiembrie sa fie indeplinita aceasta conditie.

‘Partidul Socialist din Republica Moldova va veni cu o propunere in acest sens chiar la prima sedinta a parlamentului’de la Chisinau, a declarat Dodon, in aceeasi conferinta de presa.

‘Exporturile pot si vor fi reluate in Federatia Rusa dupa alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Acest lucru depinde direct de decizia guvernarii care va fi aleasa. Trebuie sa intelegem ca atat timp cat Acordurile care au fost semnate cu UE nu vor fi anulate, sunt mici sansele de a reveni pe piata rusa’, a insistat el.

Alegerile parlamentare in Republica Moldova vor determina optiunea geopolitica a acestei tari. Rusia spera ca la putere vor veni forte care reflecta starea de spirit a majoritatii populatiei, a declarat marti vicepremierul rus Dmitri Rogozin, in cadrul intalnirii cu liderul socialistilor moldoveni Igor Dodon.

CITESTE SI: PARLAMENTUL EUROPEAN a ratificat Acordul de Asociere cu Republica Moldova 

Potrivit rezultatelor unui sondaj de opinie dat publicitatii marti, Partidul Socialistilor era cotat cu 10% din voturi, ceea ce i-ar asigura intrarea in viitorul parlament de la Chisinau. Partidului Comunistilor este cotat cu 21% din voturi, la egalitate cu Partidul Liberal-Democrat (21%) in randul alegatorilor decisi (care reprezinta 66% din totalul raspunsurilor). Pe pozitia a treia se situeaza Partidul Democrat cu 18%, pe locul patru — Partidul ‘Patria’ cu 12%, conform Barometrului de opinie publica, un sondaj de referinta in Republica Moldova.

Sursa foto: publika.md