RUSIA: Seful serviciilor secrete militare a MURIT in CONDITII SUSPECTE

Unul dintre cei mai importanti oameni din Rusia a murit in conditii suspecte. Este vorba despre seful serviciilor secrete militare. Ministerul rus al apararii spune ca seful principalului serviciu de informatii militar, general-colonelul IGOR SERGUN (foto), a murit la varsta de 58 de ani.

Intr-o declaratie a ministerului se spune ca IGOR SERGUN a murit „subit” duminica, dar nu se dau informatii suplimentare despre cauza sau locul mortii. Serviciul de informatii militar, cunoscut sub acronimul GRU, este considerat cel mai mare serviciu rusesc de informatii externe. Ucraina a pretins ca in conflictul din regiunile sale separatiste estice ar participa soldati rusi dirijati de GRU. IGOR SERGUN a fost numit directorul GRU in 2011, iar mai inainte a lucrat ca atasat militar rus la Tirana (Albania).

CITESTE SI: RUSIA ANUNTA CA ESTE PREGATITA SA ‘MEDIEZE’ INTRE RIAD SI TEHERAN

IGOR SERGUN a avut un rol important in razboiul din Ucraina, in anexarea peninsulei Crimeea, dar si in conflictul din Siria, in atacurile asupra ISIS. IGOR SERGUN era sub sanctiunile UE si ale SUA in ceea ce priveste calatoriile si conturile din strainatate. ”Colegii si subordonatii il stiau ca pe un militar adevarat, un experimentat si un comandant competent, un om cu un mare curaj, un patriot adevarat.”, a declarat Vladimir Putin la auzul mortii.

IGOR SERGUN este cel  de-al doilea om important din Rusia care moare in conditii suspecte in ultimele saptamani. Primul a fost generalul Alexander Susukin, comandatul parasutistilor rusi care au cucerit Crimeea in 2014. El a murit la 51 de ani dupa ce i s-ar fi descoperit un cheag de sange la inima. GRU e unul dintre cele 3 servicii secrete principale ale lui Vladimir Putin, alaturi de FSB, serviciul de informatii interne, si SVR, pentru informatiile externe.

Sursa foto: ria