RUSIA si-a modificat DISCURSUL! TRUMP este mai PERICULOS decat KIM JONG-UN

Televiziunea nationala a Rusiei a afirmat ca presedintele american Donald Trump este mai periculos decat liderul suprem al Coreei de Nord, Kim Jong Un, ceea ce arata o schimbare de abordare a Moscovei, noteaza publicatia The Independent.

Conform sursei citate, presa oficiala a Rusiei a laudat la inceput, in noiembrie, alegerea lui trump in functia de sef al SUA, insa de la instalarea sa la Casa Alba si pana acum … lucrurile au inceput sa se schimbe, iar cele doua administratii au intrat in conflict. Mai exact, relatiile dintre cele doua state s-au modificat dupa ce SUA au aruncat o bomba in Afganistan si dupa ce Trump a acuzat Moscova ca a acaparat Crimeea prin forta. Totul a culminat cu atacul aerian al americanilor asupra fortelor loiale lui Bashar al-Assad, care este protejat de Rusia.

Prezentatorul de stiri Dmitri Kiseliov, care este cunoscut pentru pozitiile sale pro Kremlin, a declarat in cadrul emisiunii sale saptamanale de stiri “Vesti nedeli”: “Lumea este la o respiratie distanta de un razboi nuclear. Razboiul poate izbucni ca urmare a confruntarii dintre doua personalitati: Donald Trump si Kim Jong-Un. Amandoua sunt periculoase, insa care este cea mai periculoasa? Trump este.”

Tot el a afirmat ca Trump este “mai impulsiv si imprevizibil” decat liderul Coreei de Nord. El a adugat ca ambii barbati impart aceleasi caracteristici de “experienta internationala limitata, imprevizibili si gata sa mearga la razboi”. Kiseliov a mai spus insa ca kim Jong-un este mai putin inspaimantator decat presedintele SUA, deoarece el poate sta la discutii, nu a atacat alte tari si nu a trimis flota navala catre coasta americana.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului Dmitri Peskov a refuzat sa spuna daca viziunile lui Kiseliov sunt asumate de oficialii rusi, insa a precizat ca: “Pozitia sa este apropiata (de a noastra), insa nu de fiecare data.” “El (Kim Jong-un) este, pana la urma, la el acasa. Nu planuieste sa atace pe nimeni, pentru numele lui Dumnezeu”, a afirmat Kiseliov, care la un moment dat a spus ca Moscova ar putea transforma in cenusa radioactiva SUA.

In noiembrie, dupa castigarea alegerilor prezidentiale de catre Donald Trump, prezentatorul rus de televiziune l-a felicitat si l-a laudat pentru asta, afirmand triumfator ca relatiile dintre Moscova si Washington s-ar putea imbunatati.

Sursa traducere: stirileprotv.ro