RUSIA si-a RETRAS trupele de la GRANITA cu Ucraina in cazarmi

TRUPELE RUSESTI care participa la “MANEVRE” in apropierea granitei cu Ucraina s-au intors in CAZARMI, a declarat luni ministrul rus al Apararii, SERGHEI SOIGU (foto), in cadrul unei discutii telefonice cu omologul sau american, CHUCK HAGEL, relateaza AFP.

“Rusia a fost obligata sa inceapa MANEVRE de amploare in apropierea granitei cu Ucraina in fata perspectivei unei actiuni militare (ucrainene) impotriva civililor (…). De cand autoritatile ucrainene au declarat ca nu vor folosi UNITATILE MILITARE regulate impotriva populatiei neinarmate, trupele rusesti s-au intors in cazarmi”, a spus SOIGU, potrivit unui comunicat al Ministerului rus al Apararii.

Citeste si: UCRAINA: Confruntari la Donetk, prorusii i-au atacat pe proeuropeni cu pietre si cutite 

Ministrul rus a spus in cursul acestei conversatii care a durat aproximativ o ora ca “regimul de la Kiev” este cel care “sub pretextul luptei impotriva terorismului” a masat trupe “impotriva propriului popor” in sud-estul tarii. El a evocat prezenta a 80 de tancuri, 130 de vehicule blindate si 15.000 de barbati inarmati. De asemenea, el a indemnat Statele Unite sa “TEMPEREZE RETORICA” pe tema crizei ucrainene.

“Comentand acuzatiile lui HAGEL cu privire la o asa-zisa mobilizare masiva de trupe rusesti la granita cu Ucraina si manevre de destabilizare, ministrul rus l-a indemnat pe interlocutorul sau sa contribuie la temperarea retoricii”, potrivit unui comunicat al Ministerului rus al Apararii.

Citeste si: AVIOANE de LUPTA franceze si britanice au fost MOBILIZATE in statele baltice 

Soigu “a dezmintit categoric afirmatiile despre prezenta unor grupuri de SABOTAJ rusesti in sud-estul Ucrainei”, potrivit aceleiasi surse. Kievul si Occidentul acuza Moscova ca sustine actiunile SEPARATISTE din estul Ucrainei.

Sursa foto: newscom.ua