RUSIA si SUA pregatesc un document privind COOPERAREA FORTELOR AERIENE in lupta impotriva STATULUI ISLAMIC

MILITARII RUSI si AMERICANI pregatesc un DOCUMENT privind COOPERAREA FORTELOR LOR AERIENE in operatiuni impotriva gruparii STATUL ISLAMIC (SI) in SIRIA, a anuntat marti ministrul-adjunct al apararii din Rusia, Anatoli Antonov, potrivit agentiei de presa TASS.

‘Spre regretul nostru, americanii reduc deocamdata cooperarea noastra doar la probleme tehnice de cooperare intre pilotii nostri in timpul realizarii misiunilor corespunzatoare. Americanii ne-au transmis un document asupra caruia lucram. In cadrul Statului Major General (al armatei ruse) acest document a primit, in principiu, sprijin si lucram asupra continutului sau’, a spus Antonov.

Ministrul-adjunct al apararii a subliniat ca acest document va fi util atat coalitiei impotriva gruparii SI, cat si Ministerului Apararii al Rusiei.

CITESTE SI: ERDOGAN: RUSIA VA PIERDE MULT DACA PIERDE PRIETENIA CU TURCIA

Anterior a fost anuntat ca la 1 octombrie reprezentanti ai ministerelor apararii rus si american au discutat in regim de conferinta video despre utilizarea in siguranta a aviatiei in Siriei. Ministerul Apararii al Federatiei Ruse a subliniat ca discutiile au avut loc ‘in cheie constructiva’, in timp ce Pentagonul a calificat aceste consultari ca fiind ‘profesionale si cordiale’.

Din data de 30 septembrie, aviatia rusa a initiat atacuri tintite asupra obiectivelor SI in Siria. Grupul Fortelor Aeriene si Spatiale ale Rusiei implicat in Siria numara peste 50 de avioane si elicoptere, inclusiv cele mai noi modele Su-34, precum si Su-24M si Su-25 modernizate.

Rusia nu intentioneaza sa participe la operatiuni la sol in Siria, au dat asigurari, in repetate randuri, oficiali rusi.

Sursa foto: nydailynews