Rusia si Ucraina au incheiat un armistitiu valabil pana pe 21 martie

Armata rusa si cea din Ucraina au ajuns la un armistitiu in privinta Crimeii, intelegerea urmand sa fie valabila pana vineri, 21 martie.

Ministrul ucrainean al Apararii, Igor Teniuk, a declarat, duminica, la Kiev, ca armata rusa si cea ucraineana au ajuns la un armistitiu in privinta Crimeii, acesta fiind valabil pana pe data de 21 martie. Armistitiul a fost negociat intre reprezentantii Ministerelor Apararii de la Moscova si Kiev, iar in baza acestuia trupele ucrainene din Crimeea vor ramane in bazele lor, iar trupele ruse nu le vor ataca bazele.

Citeste si: REFERENDUM CRIMEEA: Primele rezultate, dupa ora 20.00. “Suntem in Rusia”, anuntul proiectat pe o cladire oficiala din Simferopol 

Niciun oficial din Ucraina sau Rusia nu a precizat insa ce se va intampla dupa expirarea armistitiului, mai ales in contextul in care astazi se desfasoara in Crimeea referendumul in urma caruia se va decide daca zona autonoma se va alatura Rusiei.

Militarii rusi s-au instalat in republica autonoma ucraineana Crimeea dupa violentele de la Kiev, cand presedintele Viktor Ianukovici a fost demis si a fugit din tara, chiar daca actualul guvern din Ucraina nu recunoaste nici referendumul de astazi si nici nu vrea sa renunte la controlul asupra acestei zone.

Sursa foto: economica.net