RUSIA sprijina aerian OFENSIVA OPOZITIEI IN SIRIA impotriva STATULUI ISLAMIC

AVIOANE RUSE lanseaza zeci de lovituri aeriene zilnic in SIRIA pentru a sprijini ARMATA SIRIANA LIBERA (ASL) care lupta alaturi de TRUPELE GUVERNAMENTALE impotriva jihadistilor gruparii STATUL ISLAMIC (SI), a declarat luni seful Statului Major al armatei ruse, Valeri Gherasimov, intr-o conferinta de presa organizata pentru atasatii militari straini acreditati la Moscova, relateaza Reuters.

Numarul combatantilor ASL care avanseaza in prezent in provinciile Homs, Hama, Alep si Raqqa este de peste 5.000. ‘Numarul acestor unitati ale ASL este in crestere continua’, a indicat generalul Gherasimov.

CITESTE SI: PUTIN ORDONA ARMATEI RUSE SA RASPUNDA CU EXTREMA FERMITATE LA ORICE AMENINTARE IN SIRIA

‘Doar pentru a le sprijini, aviatia rusa efectueaza zilnic 30-40 de atacuri aeriene. Acestea sunt de asemenea aprovizionate cu arme, munitii si sprijin logistic’, a spus seful Statului Major al armatei ruse, dupa ce presedintele VLADIMIR PUTIN facuse la sfarsitul saptamanii trecute o declaratie in acest sens. Mai tarziu, Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al sefului statului rus, a negat ca Moscova furnizeaza arme ASL, afirmand ca declaratia presedintelui rus a fost interpretata gresit.

Sursa foto: abc