RUSIA trimite o ARMATA IN SIRIA. Prima faza a misiunii militare care SCHIMBA JOCUL IN ORIENTUL MIJLOCIU

Moscova va trimite 2.000 de militari la NOUA BAZA AERIANA DIN SIRIA, o prima faza a unei implicari mai ferme in conflictul care ar putea astfel degenera intr-o CONFRUNTARE INTRE RUSIA SI COALITIA CONDUSA DE SUA.

In jur de 2.000 de militari rusi sunt gata sa plece spre baza aeriana amenajata langa portul sirian LATAKIA, a precizat un consilier de la Moscova citat de Financial Times.

Este doar prima dintre fazele unei implicari militare a Rusiei in sprijinul presedintelui BASHAR AL-ASSAD, care a pierdut teren in ultimele luni in confruntarea cu STATUL ISLAMIC si ARMATA LIBERA SIRIANA – sprijinita de Occident.

CITESTE SI: JOHN KERRY: SUA VOR PRIMI MAI MULTI REFUGIATI; SUSTINEREA RUSIEI ATRAGE EXTREMISTI IN SIRIA

Contingentul cuprinde piloti, ingineri si trupe ce vor asigura securitatea perimetrului.

Un oficial american a declarat luni, sub acoperirea anonimatului, ca Rusia are deja 28 de aeronave militare in Siria, noteaza si AFP. Concret, la fata locului s-ar afla avioane de lupta SU-24, Su-25 si Flanker. Alte 20 de elicoptere de lupta si de transport s-ar afla de asemenea la baza din Latakia.

Washingtonul s-a declarat in mai multe randuri ingrijorat de implicarea militara rusa in Siria si a avertizat cu privire la posibila izbucnire a unui conflict intre militarii rusi si coalitia condusa de SUA, care lupta impotriva Statului Islamic.

Sursa foto: Rogue Money