Rusia: Un avion a pierdut lingouri de aur de sute de milioane pe o pistă din Siberia

Un avion rus, care transporta lingouri în Siberia, a avut o problemă la decolare și a pierdut peste trei tone din încărcătura prețioasă pe pista aeroportului, au declarat joi autoritățile locale.

Aparatul de transport An-12 al companiei Nimbus era pe cale să decoleze de pe pistă aeroportului Irkutsk, când una dintre trapele avionului a fost smulsă și o parte din încărcătură s-a răspândit pe sol, au anunțat anchetatorii, citați de AFP. Imaginile difuzate de autorități arată zeci de lingouri răspândite pe pistă înzăpezită a aeroportului și polițiști inspectând gaura din aparat.

“Deocamdată am găsit 172 de lingouri în greutate de aproximativ 3,4 tone, la o încărcătură depășind 9 tone”, a precizat filiala locală a Ministerului de Interne citată de agenția TASS. Martori citați de site-ul local de știri Yakutia Media au relatat că au văzut lingouri de aur, dar și diamante și lingouri de platină imprăștiate pe pistă.

Canalul de știri Telegram a estimat valoarea lingourilor de aur pierdute la 21,6 miliarde de ruble (378 de milioane de dolari). Potrivit autorităților locale, incidentul a fost probabil provocat de o proastă fixare a încărcăturii în interiorul avionului. Încărcătura aparține unei companii miniere ruse. Regiunea Yakuția, situată la 5.000 de kilometri distanță de Moscova, este foarte bogată în minereuri exploatate de numeroase mine de aur și diamante.

Sursă traducere: agerpres.ro