Rusia: Un avion de vanatoare MIG 29 s-a PRABUSIT la Astrahan. Pilotul A MURIT!

Un AVION DE VANATOARE s-a PRABUSIT, duminica, in Rusia, in timpul unui zbor de testare, iar pilotul A MURIT, a declarat comandantul fortelor aeriene pentru presa ruseasca.

“A avut loc un ACCIDENT, iar pilotul A MURIT”, a anuntat Viktor Bondarev citat de agentia Interfax.

“Anchetam in legatura cu ceea ce s-a intamplat. Primele elemente arata ca ACCIDENTUL a fost provocat de o problema tehnica”, a precizat el.

Citeste si: BURKINA FASO A INCEPUT O ANCHETA IN CAZUL AVIONULUI AIR ALGERIE PRABUSIT IN MALI

Avionul de tip “MiG-29 s-a prabusit in timpul unui zbor de testare prevazut in regiunea Astrahan”, a precizat Igor Konasenkov, un purtator de cuvant al Ministerului Apararii.

“Directorul zborului i-a ordonat pilotului sa se catapulteze, insa pilotul, care a incercat sa salveze AVIONUL, nu l-a abandonat si A MURIT”, a adaugat Konasenkov, potrivit sursei citate de Mediafax.

In iunie 2011, alt AVION de tip MiG-29 s-a PRABUSIT in aceeasi regiune, tot intr-un zbor de testare, ambii piloti de la bord MURIND. In 2012, un MiG-29 s-a prabusit pe un deal, in estul Siberiei.

Citeste si: AVION DOBORAT UCRAINA: ULTIMA AERONAVA CU RAMASITE ALE VICTIMELOR CATASTROFEI AVIATICE A PLECAT SPRE OLANDA

Dezvoltat la inceputul anilor ’80, avionul de vanatoarre de tip MiG-29, care se afla in serviciu, este exportat in numeroase tari, ca India, Iran, Siria si Ucraina.

Sursa foto: cugetliber.ro