RUSIA v ROMANIA 1-0 (0-0) / Amicalul din Cecenia, pierdut la ultima faza cu un gol din OFSAID

RUSIA v ROMANIA. Dupa umilinta suferita vineri seara, 0-3 cu Polonia in preliminariile pentru Campionatul Mondial de fotbal din 2018, nationala ROMANIEI va intalni RUSIA, marti cu incepere de la ora 18.00, intr-un meci amical care va avea loc pe “Akhmat-Arena” din capitala Ceceniei, Groznii. Partida va fi transmisa de postul de televiziune Dolce Sport.

UPDATE 2ROMANIA a pierdut dramatic amicalul cu RUSIA, de la Groznii, scor 0-1. Rusii au inscris in prelungirile partidei, la ultima faza de joc, cand OZDOEV a reusit sa trimita mingea in poarta tricolorilor DINTR-O CLARA POZITIE DE OFSAID!

Selectionerul Daum a abordat amicalul din Cecenia cu o tactica conservatoare, el alegand sa utilizeze jucatorii cu experienta, desi avea sansa de a experimenta. Singurele surprize ale neamtului au fost sistemul, care s-a vrut sa fi un 4-2-3-1, si titularizarea lui Gicu Grozav, el fiind legitimat chiar la Terek Groznii.

Partida, in ansamblul ei, a fost una chinuitoare pentru tricolori, care au fost depasiti la toate capitolele de o foarte modesta nationala a Rusiei. Mijlocul nostru a fost inexistent, astfel ca fazele de atac au insemnat de cele mai multe ori pase in adancime direct de la fundasi. In ofensiva, Andone, Grozav si Rotariu s-au zbatut destul de mult, insa au realizat foarte putin.

Cea mai mare ocazie pentru Romania a fost irosita de Rotariu, care a sutat defectuos in prima repriza dintr-o pozitie foarte buna, la care se adauga si penaltyul solicitat de Andone, care a fost tras clar de un adversar in careu insa centralul din Belarus nu a vrut sa supere gazdele.

De neinteles atitudinea lui CHRISTOPH DAUM care a suprins si in acest meci prin prisma faptului ca a facut prima schimbare abia in minutul 66, iar Tiru si Nedelcu au intrat pe teren abia in minutele de prelungire ale partidei.

In ultimii 16 ani, doar in 2010 Romania a mai pierdut cinci meciuri pe durata unui an.

UPDATE 1: ECHIPELE de START:

RUSIA: Akinfeev – Semenov, Kutepov, Kudriasov – Samedov, Mogilevet, Zobnin, Glusakov, Jirkov – Miranchuk – Kokorin. Selectioner: Stanislav Cercesov.
ROMANIA: Pantilimon – Enache, Sapunaru, Grigore, Latovlevici – Marin, Prepelita – Rotariu, Stancu, Grozav – Andone. Selectioner: Christoph Daum.

RUSIA v ROMANIA. Cu Rusia, tricolorii s-au duelat o singura data, intr-un meci amical care dateaza din martie, 2008. Pe stadionul din Ghencea, Romania pregatita de Victor Piturca s-a impus cu 3-0, prin golurile marcate de Ciprian Marica, Daniel Niculae si Marius Niculae. In schimb, cu reprezentativa fostei URSS, Romania s-a intalnit de noua ori de-a lungul timpului, palmaresul fiind urmatorul: trei victorii, doua remize si patru infrangeri. Golaveraj: 10-13.

RUSIA v ROMANIA. In conditiile in care, in ultimele zile, toata lumea in frunte cu presedintele FRF Razvan Burleanu vorbeste de o reconstructie a nationalei, Christoph Daum se va baza in meciul cu Rusia pe cativa fotbalisti care au evoluat mai putin la echipa nationala. In echipa de start probabila se regasesc nume precum Pantilimon, Enache, Rotariu si Gicu Grozav, conform jurnalistilor de la Sport.ro. De asemenea, in partea secunda se asteapta ca Daum sa debuteze jucatori precum Cojocaru, Nedelcu sau Taru.

RUSIA v ROMANIA. De cealalta parte, Sbornaia deabia a revenit in RUSIA dupa trei zile de pregatire petrecute in Qatar, acolo unde a si disputat un meci amical in compania nationalei micului emirat, partida pierduta, la Doha, de elevii lui Stanislav Cercesov cu 1-2. Astfel ca, toti specialistii din Rusia, se asteapta ca jucatorii sa se revanseze in meciul cu Romania. Totodata este pentru prima oara cand nationala Rusiei va juca un meci in capitala Ceceniei. Un alt amanunt interesant este acela ca nationala Rusiei va juca intr-un echipament nou, complet rosu, stilizat, care aduce aminte de echipamentul in care evolua si fosta nationala a URSS.

RUSIA v ROMANIA (echipe probabile):

RUSIA: Akinfeev – Semenov, Kutepov, Kudriasov – Samedov, Mogilevet, Zobnin, Glusakov, Jirkov – Miranchuk – Kokorin. Selectioner: Stanislav Cercesov.
ROMANIA: Pantilimon – Enache, Sapunaru, Grigore, Latovlevici – Marin, Prepelita – Rotariu, Stancu, Grozav – Andone. Selectioner: Christoph Daum.

STADION: Akhmat-Arena (Groznii)
ARBITRI: Aleksei Kulbakov – Dmitri Juk si Oleg Maslianko ( toti din Belarus).

Sursa foto: sport